Blij en vriendelijk

Leave a comment Standard

Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. Uw welwillendheid zij alle mensen bekend. De Heere is nabij.  Filippenzen 4:4-5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Filp. 4: 1-9

Paulus is aan het eind gekomen van zijn brief aan de Fillipenzen en hij roept hen op, herhaaldelijk, om altijd blij te zijn. Dat zegt hij niet even zo tussen neus en lippen door. Nee, hij zit zelf gevangen, om het getuigenis van Jezus, en roept dan de gemeente op om blij te zijn, altijd. Dus het zijn niet de omstandigheden die je blij moeten maken, nee we mogen ons verblijden in de Here, Hij is de bron van onze vreugde, wat er ook gebeurt. Want blij zijn als de zon schijnt, letterlijk en figuurlijk, is niet zo moeilijk, maar ook als het regent, als je tegenwind hebt, mag je blij zijn. Blijdschap in de Heilige Geest is tenslotte een kenmerk van het Koninkrijk van God! (Rom.14:17)

En dan die vriendelijkheid. Het Griekse woord betekent: redelijk, billijk, mild, vriendelijk’. Dat alles bij elkaar mag ons visitekaartje naar de wereld zijn. Naar mensen die leven naar Gods wil, maar ook juist naar mensen die dat niet doen. Er zijn mensen die denken dat zij de Heilige Geest zijn en iedereen die zich niet houdt aan Gods regels moeten veroordelen. Wel geloof mij, de Heilige Geest heeft ons niet nodig om dat te doen, kan Hij helemaal zelf. Waar Hij ons voor nodig heeft is om een getuigenis af te leggen, in Zijn kracht, van de liefde van de Here Jezus. Die zei: ik ben niet gekomen om de wereld te oordelen, maar om haar te redden (Joh.3:17) dus als wij dezelfde missie hebben als Hij, is ook dat de onze. We mogen de mensen lief hebben, en onze vriendelijkheid is daar een afspiegeling van. Stop met chagrijnig christendom, alsof wij de zonden van de wereld moeten dragen, wees blij en vriendelijk, want het is door Gods goedheid, dat mensen tot geloof komen (Rom.2:4) Straal die goedheid dan ook uit!

Ons visitekaartje mag zijn, dat we, ondanks alles, blij en vriendelijk mogen zijn, want dat is de regel van het koninkrijk: Gij geheel anders. Ik wens je een blije en vriendelijke dag!

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl/

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl/

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.