Niet veroordeeld

Leave a comment Standard

Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God.’ Johannes‬ ‭3:18‬ ‭HSV‬‬

Lezen Joh.3:1-21

‘Hoe kan een liefdevolle God nu mensen naar de hel sturen?’ Is een vraag die je nog wel eens hoort. Wel het antwoord is heel simpel, dat doet Hij niet. ‘Heuh, jij gelooft toch nog wel in de hel?’ Jazeker, zonder twijfel, maar God stuurt je er niet heen, je gaat er zelf heen. Want God biedt jou de uitweg aan: het geloof in de Eniggeboren Zoon, Jezus. Als je daarin gelooft, word je niet veroordeeld, maar gered. Dus geloven in de Naam van de eniggeboren Zoon van God is de enige manier om aan het oordeel te ontkomen.

Kijk naar vers 16, daar staat het duidelijk. En hier wordt het feitelijk, in andere bewoordingen, nog eens herhaald. Alleen door het geloof in de Here Jezus wordt men gered! Dat is de enige vraag doe straks aan de hemelpoort gesteld zal worden: wat heb je met Mijn Zoon gedaan? En als het antwoord dan is dat in Hem hebt geloofd mag je verder naar de hemel. Alle anderen wacht die verschrikkelijke plaats, maar nogmaals, de keuze is aan ons!

Als we tot geloof komen is dat 100 procent het werk van God, enerzijds, maar het is 100% onze keuze. Pakken we dat gratis geschenk uit, of laten we het liggen? Aanvaarden we Zijn genade, of gaan we voor onze eigen gerechtigheid, hoe goed bedoeld ook? Mensen worden niet behouden omdat ze goed zijn of gaan niet verloren omdat ze slecht zijn. Ieder mens heeft gezondigd en mist daardoor Gods heerlijkheid. (Rom.3:23) Nee we worden gered door het geloof in de Naam van de Here Jezus. En Zijn Naam is: God redt, Yeshua, op iedere bladzijde van het oude testament kom dat tegen, God redt, niets en niemand anders. Want er is onder de hemel geen andere Naam gegeven waardoor wij moeten zalig worden (Hand.4:12) Ja je moet zalig worden, je moet behouden worden, anders blijf je in je verloren staat.

Kies dan vandaag wie je dienen zult, als je dat nog niet hebt gedaan. http://www.gratisgeschenk.nl

En heb je die keuze gemaakt, vertel het dan verder, opdat er nog velen worden gered, totdat Jezus terugkomt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.