Hou vast wat je hebt

Comment 1 Standard

Zie, Ik kom spoedig. Houd vast wat u hebt, opdat niemand uw kroon zal wegnemen.  Openbaring 3:11 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Openb.3:7-11

Dit is een mooie brief, die de Here Jezus Zelf aan de gemeente van Filadelfia schrijft, met een mooi slot. Hou vast wat je hebt en laat de kroon niet van je hoofd wegnemen. Filadelfia betekent broederliefde en misschien ligt het dus wel in de naam. Want het zal aan de onderlinge liefde zijn, dat men ons herkent en Jezus erkent zegt Hijzelf in het Hogepriesterlijk gebed. Onze liefde als broeders naar elkaar is dus van ontzettend groot belang en dan hebben we dus nog wel een dingetje met elkaar. Want over die eerste woorden van dit vers zijn we het al niet meer eens. Er zijn mensen die zeggen dat het spoedig zal zijn, anderen die denken dat het langer duurt, en er zijn er zelfs al, die denken dat Hij al geweest is….. en wat vechten we elkaar de tent uit… dat is nog het ergste.

Maar je kroon is het teken van je autoriteit, de autoriteit, die we van Christus hebben ontvangen en waardoor we macht hebben over de gehele legermacht van de vijand (Luk.10:19) Als we die laten roven, worden we dus kleine zwakke mensjes, die niets in eigen kracht kunnen en jammeren als de boze weer eens: ‘Boeh’ roept. Terwijl hij feitelijk bang is voor ons als we onze autoriteit beseffen, weten welke Kracht er in ons woont en de strijd aangaan in de hemelse gewesten. Weet je je autoriteit dan ben je een geduchte tegenstander, daarom wil hij dat juist roven en leert ons dat we alles aan God vragen, hoewel Hij ons er de opdracht voor gegeven heeft. Maar deze gemeente had ‘kleine kracht’ maar ze hebben het Woord bewaard en de Naam van Jezus niet verloochend. Dan komen dus zelfs de satanisten erkennen dat God met je is. Noem dat maar klein?!

Volharden, daar gaat het om, niet bij het minste of geringste het bijltje erbij neergooien, maar juist tegengesteld reageren, als er tegenwind komt.

Robby Dawkins sprak ooit eens met bendeleden, die tot geloof gekomen waren hoe zij te werk gaan. ‘Voor ieder van ons doden wij er drie van hen’ was het antwoord. Dat is heftig, maar Robby draaide het om. Als er weer iemand was vermoord in die stad ging men juist de straat op tot tenminste drie mensen gered waren. Zo daalde die stad in de top tien van de hoogste misdaden tot ver beneden, onderaan in deze lijst. Dat is gebruik maken van je autoriteit

Besef wie je bent in Christus en neem je positie in, voor je gezin, je familie, je buurt, je werk en laat zien dat het koninkrijk van God een koninkrijk van kracht is!

Een gedachte over “Hou vast wat je hebt

  1. Pingback: Hou vast watje hebt |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.