Goed gaan

Leave a comment Standard

En u moet Zijn verordeningen en Zijn geboden, die ik u heden gebied, alle dagen in acht nemen, opdat het u en uw kinderen na u goed gaat en opdat u uw dagen verlengt in het land dat de HEERE, uw God, u geeft, alle dagen.  Deuteronomium 4:39-40 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Deut.4:32-40

Nooit mag je deze twee dingen door elkaar halen. Je redding en de zegen, die God voor je heeft als je Zijn inzettingen in acht neemt.

Gered word je uit genade, door geloof. Daar kun je niets aan toe voegen. Genade is een geschenk, Gods onverdiende gunst.

Maar wil je onder Zijn zegen leven, en niet onder de vloek, dan zijn de geboden en inzettingen van de Heer ontzettend belangrijk. Er treedt dan een geestelijke wet in werking. Doe je wat Hij wilt, dan ben je onder de zegen, doe je dat niet, dan ben je onder de vloek. Is dat zo, dan moet je zo snel mogelijk gaan doen wat Hij zegt, de vloek verbreken, alles wat ermee samenhangt wegsturen en in de zegen gaan leven.

Je ziet het, het zijn twee verschillende dingen. Het is ook niet zo, dat God je straft, als je niet naar zijn wetten leeft, nee, de duivel heeft een open deur om je te pesten. Verandert er iets in je situatie, probeer te ontdekken, samen met de Geest, wanneer en waarom het is, doe het weg, belijd het of bekeer je ervan en begin weer in Zijn zegen te wandelen. Zo eenvoudig is het, je hoeft het alleen maar toe te passen.

Nu alleen nog gaan doen!

Het lijkt misschien tegenstrijdig wat ik zeg, maar het zijn gewoon twee verschillende dingen. Als we die principes door hebben, zal de zegen van de Heer ons aankleven, zijn waar wij zijn. En dit moet je niet doen vanuit een kramp, maar alleen vanuit de leiding van de Heilige Geest, Hij wil je helpen, in alles, om onder Gods zegen te komen en te blijven. Makkelijker kon God het toch niet maken?

___________________________________________________________________________________________________________________________

* Maandag weer te beluisteren in “Op weg met de Bijbel” op http://www.GrootNieuwsRadio.nl,

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Op 25 september start de module ‘de Profetenschool’ van

Onze Discipel-Bijbelschool. Opgave: http://www.twitter.com/home?status=Ik+ben+aanwezig+https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-profetenschool-62091433148?ref=estw

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.