Afbeelding van God

Leave a comment Standard

Hij, Die de afstraling van Gods heerlijkheid is en de afdruk van Zijn zelfstandigheid, Die alle dingen draagt door Zijn krachtig woord, Hebreeen 1:3(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hebr. 1

Het is bij Gods wet, ten strengste verboden om afbeeldingen van Hem te maken, zegt het tweede van de 10 geboden. Want God is een naijverig, mooi woord voor jaloers, God. Hij duldt geen anderen naast Zich.

Wat is het dan ontzettend mooi, dat we de Here Jezus hebben. Natuurlijk weten we niet hoe Hij er werkelijk heeft uitgezien. Vorige week, tijdens de evangelisatie op straat, vroeg een Moslimman mij: Waarom is Jezus blank en Judas zwart? Dat waren blijkbaar de plaatjes die Hij had gezien, ergens. We weten dat Jezus een Joodse man was, dus was Hij waarschijnlijk ook gewoon bruin, met zwart haar, of rood, want dat was David ook 🙂

In ieder geval gaat het om het karakter, want dat is het woord wat hier vertaald wordt met afdruk, van God. Hij laat Gods karakter zien. Hij zei tegen Filippus: als je Mij hebt gezien, heb je de Vader gezien. (Joh.14:9) Dus als we naar Jezus kijken, zien we hoe de Vader is: Vol liefde en bewogenheid, mensen genezend en vrij zettend van gebondenheid. Niet veroordelend, maar uitnodigend, zelfs als ze in zonde leefden (Samaritaanse vrouw) Wat kunnen we nog een hoop van Hem leren! Want ook dat is Discipelschap, niet alleen de tekenen en wonderen, hoe belangrijk ook, maar worden zoals Hij, daar draagt de vrucht van de Geest aan bij.

Deze afdruk, het beeld van God hebben we, als we naar de Here Jezus kijken, vol liefde, Zichzelf opofferend. En Zijn krachtig woord, daarmee draagt Hij alles. Ook jou en Mij, en Zijn Woord, dat is Hij zelf, het vleesgeworden woord. Dat kennen, lezen en bestuderen, brengt ons dichter bij Jezus, dichter bij hem, want ook daar vinden we Zijn afdruk.

En zoals de Here Jezus, de afdruk, het karakter van God draagt, zo mogen ook wij, als Zijn discipelen, dat doen naar anderen toe. Niet de ‘popi jopie’ uithangend, maar liefdevol en bewogen zijn, niet veroordelend, maar wenkend. Kom maar bij Jezus, daar vind je rust!

Dank U, Heilige Geest, dat U in mij aan het werk bent om een afdruk van de Here Jezus te zijn, volvoer Uw werk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.