Hij weet alles…

Comment 1 Standard

Want als ons hart ons veroordeelt, God is meer dan ons hart, en Hij weet alle dingen.  1 Johannes 3:18-20(Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Joh3:18-24

Vanmorgen mag ik spreken in mijn thuis gemeente tijdens de doopdienst

Ook te volgen op livestream https://www.komenzie.nl/livestream

God weet alle dingen, dat kan beangstigend klinken. Want Hij weet ook al onze verborgen dingen, de dingen die we misschien doen als we alleen zijn, en er niemand kijkt. De dingen die we denken en waar we zelf van schrikken, wellicht. De dingen die niemand anders weet dan wij alleen. En het mooie aan deze tekst is, dat ij dan niet boos wordt, nee, al Zijn boosheid over de zonde is op de Here Jezus terecht gekomen. Hij heeft betaald, weet je nog? Ook voor de diengen, die niemand weet, zelfs voor de dingen waarvan jezelf niet eens weet dat het zonde is. Op Yom Kipoer werden ook de zonden in onwetendheid kwijt gescholden, dus is dat ook gebeurd toen de Here Jezus stierf.

Dus ook voor onze verborgen zonden is de Heiland gestorven, Hij weet alles en het klinkt hier niet als een dreigement, zoals het wel vaak gebruikt wordt.

Het is hier juist een geruststelling. Want als ons hart ons veroordeelt, dus als er ineens allerlei zonden in je gedachten komen, die je hebt gedaan en beleden, dan mag je weten dat God meer is dan ons hart. Hij kent ons, weet wie we zijn. Welke strijd we misschien wel voeren, of juist maar hebben opgegeven, omdat het toch geen zin heeft… Hij weet het en Hij veroordeelt ons niet. (Rom.8:1) Hij bemoedigt ons juist: kom op, doorzetten, volhouden, je kunt het…. samen met mijn Geest. Laat je niet ringeloren, laat je niks wijsmaken door je hart, je geweten. Ik ben de Here, Die vergeeft, want alles is al betaald, door Mijn Zoon.

Dat is geen vrijbrief om er maar op los te zondigen. Nee, we moeten weerstand bieden en dan zal de duivel en al zijn verleidingen vlieden, wegvluchten. (Jac.4:7) Maar als het eens mis gaat, herstel de relatie met vader God, belijd je zonden en aanvaard Zijn vergeving. (1Joh.1:9)

Blijf er niet in liggen, maar sta weer op, fier en schoon door het bloed van Jezus. Daarom is het bloed van Lam zo’n krachtig wapen in de geestelijke strijd (Open.12:11) omdat het onze reinheid door Zijn bloed bevestigt en de aanklager dus geen enkele grond meer heeft! God weet alles, Hij weet dat wij Hem liefhebben! (Joh.21:17

Een gedachte over “Hij weet alles…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.