Onbevlekt en smetteloos

Leave a comment Standard

Daarom, geliefden, terwijl u deze dingen verwacht, beijver u om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden in vrede.  2 Petrus 3:14 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2Petr.3:11-16

De tijd van de wederkomst is aanstaande. Nu ben ik niet zo iemand, die constant daarmee bezig is, in angst afwachtend of het vandaag misschien de dag zal zijn. Ik geloof dat we hier op aarde het Koninkrijk van God mogen laten zien, ten dele, nog niet volledig, maar ons er naar uitstrekkende. Ik geloof ook dat de Here Jezus Zijn bruid zal komen halen, die vol verwachting en stralend op haar bruidegom wacht.

En als ik naar de kerk van vandaag kijk dan is ze dat nog niet. Ik zie de bruid nog maar net opgestaan, haar nog in de war, nog niet gedoucht, onopgemaakt en misschien nog wel niet eens ontbeten. Dus totaal nog niet de persoon, die helemaal opgetut, in een mooie en dure jurk wacht totdat de bel gaat en haar geliefde afwacht die haar komt halen om voor altijd bij haar te zijn. Een romantisch beeld, jazeker, maar niet voor niets wordt de kerk als de bruid van Christus genoemd.

Daarom moeten we ook onbevlekt en smetteloos zijn, niet bezig met de dingen van de wereld, maar met de dingen van God. Niet bezig met allerlei praktijken, die wellicht het daglicht niet kunnen verdragen, maar ons klaarmakende voor de ontmoeting met de bruidegom. Want dat Hij komt is zeker, wanneer niet. Maar laten we ons niet laten verassen, zorg dat je er klaar voor bent, als de bel gaat. Want als Hij komt dan wil je er toch op zijn best, of op Zijn best uitzien?!

Dank U, Heilige Geest van God, dat U mij helpt om onbevlekt en smetteloos te zijn als mijn Geliefde me komt halen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.