Het goede komt van God

Leave a comment Standard

Dwaal niet, mijn geliefde broeders! Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is, of schaduw van omkeer. Jakobus 1:16-17 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jac.1:2-18

Al het goede komt van God en al het kwade van de duivel. Dat klinkt misschien wel zwart wit, maar zo is het wel. Als je met mensen praat, die niet geloven, dan hoor je vaak dat ze zich afvragen hoe een goede God zoveel kwaad kan doen of toelaten. Ze willen niets met Hem te maken hebben, maar schuiven Hem wel van alles in de schoenen. Nu lijkt het hier wel een beetje om dualisme te gaan. Alsof God en de duivel aan het handje drukken zijn en dat, als wij genoeg bidden, God zal winnen.

Maar zo is het niet, want we hebben natuurlijk wel te maken met een verslagen vijand, maar o, wat kan hij nog tekeer gaan! Maar om God kade dingen toe te rekenen, zelfs met een schijn van vroomheid, dat me toch te ver. Sommigen zeggen dat ziekte van God komt, omdat Hij hen zo, tijdens een periode van ziekte gezegend heeft. Wel, welke Vader doet zoiets? Dat Hij zijn kinderen ziek maakt, zodat ze iets kunnen leren? Dan krijg je hier meteen de kinderbescherming open dak!

Nee, onze God is een liefdevolle Vader, Die Zich ontfermt over Zijn kinderen. En als al het goede van Hem komt, dan hoort ellende daar niet bij, zeker niet!

Want van de Heer komt is heerlijk! En Hij is onveranderlijk, het is niet vandaag zus en morgen zo, geen grilligheid. Niet jij wel en jij niet, geen afwijzing bij Hem. Ieder die naar Hem toekomt krijgt de aandacht die hij nodig heeft. Want Hij is zo liefdevol, trouw en vol genade.

Dus ook verzoeking niet, wat in dit stukje staat, komt niet van Hem, maar van de tegenstander. Die wil ons testen, zoals Hij dat bij Job deed. Als we dat beseffen, dan groeien we juist tegen de weerstand in en worden we sterker. Gespierder in geloof.

Daarom mogen we ons verblijden als we getest worden, blijkbaar is hij bang voor ons, niet beseffend dat we er alleen maar door groeien.

God is goed, of je dat nu ervaart of niet, laat het de belijdenis van je lippen zijn, om te proclameren en te gaan zien, dat het echt zo is!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.