Benauwdheid

Leave a comment Standard

Deze ellendige riep en de HEERE hoorde; Hij verloste hem uit al zijn benauwdheden. — Psalmen 34:6-7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 34:1-23

Is dit ook jouw getuigenis? Dat je de HERE, JHWH, DE God, Die er is hebt aangeroepen en dat Hij je verlost heeft uit al je moeilijkheden?

Misschien zit je er op dit moment middenin, zie je nergens een uitweg, lijkt het uitzichtloos. David bevond zich ook in zo’n situatie. Hij was op zijn vlucht voor Saul bij de Filistijnen belandt. Hij, die zijn tienduizenden verslagen had, hadden ze graag in hun macht. Want ze wilden hem geen burgemeester maken, wel een kopje kleiner. Maar blijkbaar riep hij de HERE aan en gaf die hem de instructie om zich als een waanzinnige te gedragen. Dat lukte en ze joegen hem weg. Nu is tegenwoordig waanzinnig een modewoord. Als je iets helemaal te gek vindt is het ‘waanzinnig’ terwijl van Dale daar toch een andere uitleg voor had, maar het nu al aangepast heeft.

Maar goed, dit even terzijde.

De les, die we hieruit kunnen leren is, dat geen situatie zo erg is, of God kan hem wel aan en verlost je eruit. Dat is, als we Hem er bij roepen en beseffen hoe erg we er aan toe zijn. David noemt zichzelf ‘deze ellendige’, hij wist zijn benauwdheid, zijn situatie. Maar hij ging niet naar Jinek, mijn naamgenoot met 1a, of RTL Late Night, of dubbeltje op zijn kant, hij ging naar de HERE, zijn Helper, Die bevrijdde Hem uit zijn problemen.

In wat voor situatie we ons ook bevinden, laten we vooraleerst naar Hem toe gaan, naar Hem luisteren en dan ook doen wat Hij zegt, al is je dat als een idioot gedragen…. maar dan staat de uitkomst vast, deze hele psalm getuigt daarvan. Het is, opnieuw, een kwestie van durven, durven loslaten en doen wat Hij zegt. Dat maakt geloof nu juist zo spannend….😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.