Vertrouwen of angst

Leave a comment Standard

‘Zie, God is mijn heil, ik zal vertrouwen en geen angst hebben, want mijn kracht en psalm is de HEERE HEERE, en Hij is mij tot heil geworden.’

‭‭Jesaja‬ ‭12:2‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Jesaja 12

Ik heb niet zo lang geleden op Groot Nieuws Radio al iets gedeeld over angst, luister het maar eens.

Angst is iets wat ons kan verlammen, het is een machtig wapen in de handen van de vijand, waarmee hij ons lam kan leggen. Maar als we beseffen dat de Here God, El, onze redding is, onze yeshuati, inderdaad daar vind je het woord Yeshua in terug, dan hoeven we niet meer angstig te zijn. Want het tegenovergestelde van angst is vertrouwen, dus geloven. Geloven dat Hij het beste met je voor heeft, dat Zijn plan met jou doorgaat, dat Hij je zal bijstaan, met die Helper, Die in je woont, zie gisteren Allesovertreffende grootheid

Dan is Hij je kracht en je lied. Weet je zingen helpt om je problemen het hoofd te bieden. Die aloude psalmen, maar ook mooie opwekkingsliederen, of andere die de grootheid van God bezingen. Lofprijzing is een niet onbelangrijk wapen in de geestelijke strijd. Dan zing je je problemen weg en weergalmt de tent van de vrome, dus zet het volume maar een tandje harder.

Hij is onze kracht, we zijn geen zwakke poppetjes, die bij iedere keer dat er iemand boe roept het in onze broek doen van angst, want de HERE HERE, Jah Jahew is onze kracht, tot 2x toe de IK BEN, mocht je twijfelen. Hij is er, Hij is erbij. Waar je vandaag ook heengaat, doorheen moet, Hij gaat met je mee! Is dat geen geweldige troost?

Dan hoef je voor niets en niemand bang te zijn, want Hij is aan je kant. Weet je verzekerd van Zijn aanwezigheid in iedere situatie, dus angst, verdwijn in Jezus Naam!

-—————————————————————————————————————————

Gisteravond gemist? Geen nood, luister het hier terug

https://ssl.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=a2882c57b7b6626b&comments=disable&image=https://www.grootnieuwsradio.nl/wp-content/uploads/2018/12/programmabanner_opwegmetdebijbel.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.