Vertrouw God

Comment 1 Standard

Evenmin als u weet wat de richting van de wind is, of hoe het gaat met de beenderen in de buik van een zwangere vrouw, evenmin kent u het werk van God, Die alles maakt.  Prediker 11:4-5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Prediker 11:1-8

Onzekerheden, we hebben er allemaal mee te maken, de een wat meer dan de ander, maar ze zijn er. Hoe ga je daar mee om. Er zijn dingen, die je kunt beïnvloeden, maar ook dingen waar je geen vat op hebt. Dat noemen ze ‘the circle of infuence’

Nu is die voor een christen anders dan voor iemand die niet gelooft, want door gebed kunnen we alles en iedereen beïnvloeden en is onze cirkel dus groter! Want, wie bidt is de baas. Wanneer we bidden naar Zijn wil wordt dat tenslotte altijd verhoort.

Het eerste gedeelte van de tekst doet me denken aan de woorden van de Here Jezus: ‘De wind waait waarheen hij wil en u hoort zijn geluid, maar u weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat; zo is het met iedereen die uit de Geest geboren is.Johannes‬ ‭3:8‬ ‭HSV‬‬

Hij doelt hier op het werk van Gods Geest, Die soms anders werkt dan wij logisch zouden vinden. Dan komt het aan op vertrouwen en luisteren naar die zacht, stille stem en gehoorzamen, doen wat Hij zegt. Wij zien niet hoe God werkt, maar dat Hij werkt is zeker.

Ook wordt de vergelijking met een zwangerschap gemaakt, vroeger moest je maar afwachten wat het zou worden, of hoe het kindje eruit zou zien, maar met de hedendaagse technieken is het geslacht al snel bekend en met een 3D echo weer je al hoe de baby eruit ziet voor de geboorte. Maar het is en blijft Gods werk.

Dat is met alles wat wij in Zijn handen leggen, probleem is dat we het er vaak weer uittrekken en toch onze eigen gang gaan. Maar als we op Hem vertrouwen, dan laten we het daar, in vertrouwen. Dat is soms lastig, omdat we graag zelf de touwtjes in handen hebben. Maar deze tekst van vandaag zegt, vertrouw nu maar op Hem, in alles, dan komt het goed.

Want dat Hij te vertrouwen is, is in het verleden wel gebleken, want wie op Hem zijn geloof bouwt zal niet beschaam worden (Rom. 10:11)

Het komt dus aan oo vertrouwen, hoe de (weers) omstandigheden ook zijn, het is Hij die het doet! Dat is toch ook weer een hele geruststelling, of niet dan?

Een gedachte over “Vertrouw God

  1. Pingback: Vertrouw afgod |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.