Alle dingen schenken

Comment 1 Standard

Hoe zal Hij, Die zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard maar voor ons allen overgegeven heeft, ons ook met Hem niet alle dingen schenken?Romeinen 8:32 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom.8:31-39

Op het gevaar van het etiket ‘prosperity preacher’ (mooie alliteratie trouwens) opgeplakt te krijgen wil ik toch deze tekst vandaag bij de kop pakken. Want hoewel er uitleggers zijn, die dit toepassen op alles wat God ons wil geven in het heil en de toekomstige zekerheid, denk ik dat het veel meer is dan dat. Als er in de Bijbel ‘alle’ staat, dan is dat ook alle. Alle dingen zijn er niet een paar, het zijn alle dingen.

Dus niet alleen maar redding en halleluja, wat een geweldig wonder is dat!, maar het is ook genezing, bevrijding, ook dat er meer dan genoeg is, want we hebben een God van overvloed. Hij had kunnen volstaan met een paar sterren, maar nee, Hij schiep meteen een heel heelal, wat nog aan het uitdijen is ook, volgens Einstein.

En zo wil Hij ons, met Zijn Zoon, alle dingen schenken. Schenken, dat is een kado, want een loon verdien je, maar een kado wordt je geschonken. Je hoeft er dus niet je stinkende best voor te doen, je moet het alleen aannemen, ontvangen en het uitpakken en ermee aan de slag gaan!

Vandaan wil Hij je alle dingen schenken, en we mogen er om vragen, want Hij wil dat we Hem in alles kennen. Al je iets ziet wat je mooi vindt en graag wil hebben, vertel het Hem. Hij is onze liefhebbende Vader, die zelfs nog beter voor ons zorgt dan wij aardse ouders voor onze kinderen kunnen zorgen.

Ja, God is een God van overvloed. Ik las deze quote: de pessimist zegt: mijn beker is half leef, de optimist zegt: mijn beker is half vol, maar de psalmist zegt: mijn beker vloeit over (Psalm 23) en zo is het. Maar wij Zijn kinderen, hoeven niets tekort te komen, als we het principe van zaaien en oogsten maar in het oog houden, want wat je zaait zal je oogsten.

Dus niks welvaartsevangelie, nee een evangelie van een God, Die zorgt, zoals bij Elia, waar de raven hem te eten brachten, waar de olie en het meel niet opraakten en noem maar op. En zelfs Petrus moest een visje vangen waar het geld voor de tempelbelasting voor Hem en Jezus in zat. Zo zorgt God ook voor ons vandaag. Hij geeft ons alles wat we nodig hebben en zelfs nog meer. Zelfs Zijn eigen Zoon, het liefste en dierbaarste wat Hij had, dan is de rest toch gewoon peanuts!

___________________________________________________________________________________________________________________________

* Maandag weer te beluisteren in “Op weg met de Bijbel” op http://www.GrootNieuwsRadio.nl,

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Alle dingen schenken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.