Zeggen en doen

Leave a comment Standard

Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren.’

‭‭Johannes‬ ‭14:21‬ ‭HSV‬‬

lezen: Joh.14>15-31

Zeggen dat je van iemand houdt zal zich in daden moeten uiten, anders heeft het geen zin. Want woorden zijn mooi, maar daden zeggen meer dan woorden.

Dat is ook wat de Here Jezus hier bedoelt. Niet alleen maar spitten in het Woord, maar het doen. En doen wat Jezus zegt is niet zo moeilijk, want deze tekst staat in het stuk onderwijs wat Hij geeft over de Heilige Geest. Nu is dat woordje, Parakleet, meestal vertaald met Trooster, maar dat is maar één facet. Een ander facet is door het te vertalen met Helper, Hij, Die erbij geroepen wordt. En dat is precies wat er gebeuren moet. Want als we alles gaan doen in onze eigen kracht, dan wordt het ook eigen gerechtigheid, alsof dat de weg zou bepalen tot God. Wie maar flink genoeg zijn best doet, haalt wel een wit voetje bij de Here God. Nee, door de Heilige Geest kunnen we de geboden doen die Hij ons opgelegd heeft: je naasten en je vijanden liefhebben, zorgen voor weduwen en wezen, maar ook de zieken genezen, de demonen verdrijven etc, de werken doen die Hij deed (vers 12)

Want ook dat hoort bij de grote opdracht, net zo goed, en dan zijn we nogal ongehoorzaam, omdat we het moeilijk vinden om uit te stappen en deze dingen te doen.

Maar door de Heilige Geest kunnen we dat en kan je je dan de glimlach van de Vader voorstellen, die ziet hoe wij het proberen? Door Zijn Geest moedigt Hij ons aan en geniet Hij van ons.

Geloven stopt niet met woorden, de daden horen erbij, doen wat Jezus zegt, door de Heilige Geest, dan is geloven niet saai, maar één groot avontuur…!

* Maandag weer te beluisteren in “Op weg met de Bijbel” op http://www.GrootNieuwsRadio.nl,

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.