Liefde aandoen

Leave a comment Standard

En doe boven dit alles de liefde aan, die de band van de volmaaktheid is.  Kolossenzen 3:12-14 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Kol.3:5-17

In dit stukje uit de brief aan de Kolossenzen beschrijft Paulus het nieuw leven als het verwisselen van kleren. We moeten de oude mens uittrekken en de nieuwe aandoen, een metamorfose dus. We moeten ons kleden, als uitverkorenen van God, heiligen en geliefden, met innige gevoelens van ontferming, vriendelijkheid, nederigheid, zachtmoedigheid, geduld.’ Vers 12

‭‭We herkennen hier natuurlijk partjes in van de vrucht van de Geest uit Gal. 5, zeker als je daar de tekst van vandaag bijzet: de band van de liefde. Het woordje band heeft de betekenis van een soort riem, die de hele boel bij elkaar houdt. En we weten uit 1 Cor. 13 dat we zonder de liefde maar schel klinken en niets waard zijn. hier zegt Paulus dus eigenlijk dat zonder liefde je broek afzakt 😳

In de liefde zijn we volmaakt, de liefde vervolmaakt ons, als dat onze drijfveer is. De liefde van Christus dringt ons, schrijft Paulus in 2 Kor. 5. Dat is dan ook de enige juiste motivatie van waaruit we dingen kunnen doen, voor God en voor mensen.

Al het andere is ballast en hoogmoed. Als je dingen doet, hoe geestelijk ook, en je doet ze niet uit liefde, kan je ze beter nalaten. Klinkt hard, maar het is zo. Bewogenheid is een geweldige sleutel in ons verlangen naar tekenen en wonderen. Want het gaat niet om de tekenen en wonderen, het gaat om de liefde die we hebben voor de mensen. Onze bewogenheid voor hen die verloren gaan, als ze de Here Jezus niet gaan kennen!

En tekenen en wonderen kunnen hun hart raken, dat is het doel, niet andersom.

Als we de dingen niet uit liefde doen, samen met de kledingstukken hierboven genoemd, zijn ze nutteloos en gaat het om onze eigen eer. Het bovenstaande is het handelsmerk van God, Zijn keurmerk. Laten we bij onszelf checken of het Zijn keurmerk draagt, zo niet, dan zullen we ons drastisch moeten bekeren, ook dat stuk oude mens uittrekken, want het gaat niet om ons, het gaat om maar één persoon: de Here Jezus!

___________________________________________________________________________________________________________________________

* Komend Weekend in de buurt van Alkmaar? Zondag spreek ik in de Baptistenkerk, Strooijonkerstraat 13, Alkmaar om 10.00u

* Maandag weer te beluisteren in “Op weg met de Bijbel” op http://www.GrootNieuwsRadio.nl,

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.