Goed gaan

Leave a comment Standard

Maar deze zaak heb Ik hun geboden: Luister naar Mijn stem. Dan zal Ik u tot een God zijn, en ú zult Mij tot een volk zijn. Bewandel heel de weg die Ik u gebieden zal en het zal u goed gaan.  Jeremia 7:23 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jeremia 7:23-28

God belooft ons Zijn zegen als we doen wat Hij zegt. Dan zal het ons goed gaan. Deze tekst refereert aan het stuk over Zegen en Vloek uit Deuteronomium. Het heeft dus niets te maken met je redding. Gered worden we alleen maar uit genade, door geloof. Door het offer van de Here Jezus te accepteren als betaling voor onze schuld.

Maar om in Gods zegen te wandelen heeft Hij regels gegeven. En als we luisteren naar Zijn stem, dat is doen wat Hij zegt, dan komen we onder de zegen, doen we dat niet, dan komen we onder de vloek. En je ziet het bij hele volksstammen gebeuren, dus zeker bij de mensen oom je heen, ook gelovigen.

Ik heb het al eens vaker gezegd. Als we weglopen uit Zijn beschermende handen, kunnen Zijn handen ons niet meer beschermen en zijn we een prooi van de tegenstander. Belijden we onze zonden, verbreken we de vloek en gaan we weer doen wat Hij zegt, dan ligt de zegen weervoor ons klaar.

Dit heeft te maken met alle terreinen van ons leven. God wil overal bij betrokken zijn, in ieder facet van ons leven. En merk je dat de zegen gestopt is en de vloek is ingetreden? Ga terug, vraag de Heilige Geest openbaring waar het door gekomen is, bekeer je ervan, of doe de dingen weg die de oorzaak zijn en stap weer in de zegen.

Is het zo eenvoudig? Ja. Zo eenvoudig is het. Je moet het alleen gaan doen. We hebben hier de belofte, zwart op wit. En God is geen God dat Hij liegen zou.

Gezegende zondag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.