Niets doen

Leave a comment Standard

Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.  Johannes 15:5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Joh. 15:1-8

De Here Jezus vergelijkt ons vandaag met ranken aan een wijnstok. Nu is wijn in de Bijbel ook een beeld van de Heilige Geest en met name de blijdschap die Hij geeft. Maar ook dat je je soms dronken voelt en niet of nauwelijks meer op je benen kan staan.

En we we hebben die nodig om vrucht te dragen, want dat is het doel van God voor ons leven, dat we vruchtbaar zijn. Niet (alleen) in het lichamelijke, maar juist ook in het geestelijke. En vruchtbaar zijn betekent dat er meer komen zoals wij, meer druiven in dit geval, dus dat we onszelf reproduceren, dat is nieuwe discipelen maken.

En daar hebben we Hem voor nodig, want zonder Hem kunnen we niets doen. Dat zou frustrerend kunnen zijn, maar het is juist geruststellend. We hoeven het niet in eigen kracht te doen, Hij wil ons die kracht geven. En niet een beetje, nee in ruime mate!

Je kunt ook vertalen ‘los van Hem kun je niets doen’

We moeten dus verbonden blijven zodat de sappen kunnen blijven stromen. Verbonden zijn met Hem, door gebed, door het Woord, door relatie. Dan kunnen de sappen, kan de kracht om vruchtbaar te zijn, stromen en dragen we ook vrucht.

Hij wil ons helpen om het te zijn, niet in eigen kracht, want dat is gedoemd te mislukken en heb je zo een burn-out. Maar in Zijn kracht kunnen we alles.

Gods Koninkrijk is een koninkrijk van kracht, van liefde en van blijdschap. En Hij wil ons alles geven wat we nodig hebben. Laten we dus verbonden blijven met Hem, want zonder Hem, los van Hem kunnen we niets, helemaal, maar met Hem kunnen we álles! En niets zal jullie meer onmogelijk zijn!

Als dat geen avontuur is?!

luister naar dit (stevige) lied van Petra: Without Him we can do nothing.
https://youtu.be/cYMA3cuSqho

___________________________________________________________________________________________________________________________

* Maandag weer te beluisteren in “Op weg met de Bijbel” op http://www.GrootNieuwsRadio.nl,

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.