Dwalende schapen

Leave a comment Standard

Want u was als dwalende schapen; maar u bent nu bekeerd tot de Herder en Opziener van uw zielen. — 1 Petrus 2:25 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Petr.2:19-25

Iedereen, die de Here Jezus nog niet kent is een dwalend schaapje. Op zoek naar geluk, vrede, voedsel en noem maar op. Een schaap is eigenlijk maar een dom beest, maar wat het doet is de herder volgen omdat hij weet dat die hem naar de plek zal leiden waar het te eten en te drinken krijgt. Zo dom is het dan toch ook weer niet.

Mensen zijn nog dommer, want die weten dat ze de Herder moeten volgen, maar doen het dan toch niet, met als gevolg alle nodige, of eigenlijk onnodige, ellende. Omdat die simpelweg voorkomen had kunnen worden.

Petrus zegt tegen zijn lezers, dat ze vroeger dwalende schapen waren, maar zich nu hebben bekeerd, omgekeerd tot de herder en opziener van hun zielen, de Here Jezus. Dat is gekomen doordat ze een keus hebben gemaakt voor de Here Jezus en Hem dus zijn gaan volgen. Dat is bekering, 180 graden de andere kant op, van Jezus níet volgen naar Hem wèl volgen. En gaandeweg die wandel, achter Hem aan, merk je dat er nog dingen in je leven zijn, die je in de weg staan om Hem echt te volgen.

Als we onze voeten in Zijn voetsporen zetten, dan zijn ze al gebakend, dan weten we hoe we wel of niet moeten handelen en kunnen we ook nog eens de dingen doen, die Hij deed.

Jezus volgen heeft consequenties, je zult keuzes moeten maken, maar het heeft ook positieve gevolgen, want de Heer (Jezus) is mijn Herder, ik heb alles wat ik nodig heb! Meer nog dan dat en zeker niet minder!

 

#opfrisser #preachingdrummer

___________________________________________________________________________________________________________________________

* Maandag weer te beluisteren in “Op weg met de Bijbel” op http://www.GrootNieuwsRadio.nl,

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.