Sterke toren

Leave a comment Standard

Want U bent een toevlucht voor mij geweest, een sterke toren tegen de vijand. Psalmen 61:3-5 (Herziene Statenvertaling)

Want U bent een toevlucht voor mij geweest, een sterke toren tegen de vijand. — Psalmen 61:4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 61:1-9

Wanneer je geen uitweg ziet, weet dan dat Hij altijd bij je is. Ook al voel je het niet. En natuurlijk is het geweldig als we dingen ervaren, ze voelen, Hij merkbaar bij ons is. Maar op grond van Zijn Woord weten we dat het zo is, ook als we Hem níet voelen.

Nu kan het zijn dat er een oorzaak is dat we Hem niet ervaren. Hij blijft bij ons, maar wij kunnen wel zelf weggelopen zijn. Langzaam kunnen dingen erin sluipen. Even geen tijd meer om te bidden, of bijbel te lezen, opgeslokt door ons drukke bestaan, of te lang op social media gehangen…. en ineens merk je het, of beter gezegd niet meer.

Weet dan dat Hij altijd maar een gebed van je vandaan is. Vraag vergeving en herstel de band. Hij is niet weggegaan, wij zijn weggegaan. Want Hij heeft beloofd er altijd te zullen zijn.

Laten we dan ook de blokkades, die Zijn aanwezigheid in ons leven in de weg staan opruimen, vraag de Heilige Geest om openbaring en kom weer in Zijn tegenwoordigheid.

Hij is een sterke toren tegen de vijand. Als we merken dat we aangevallen worden moeten we niet gaan zeuren, maar gaan schuilen, in die toren, bij Hem.

Er ligt zoveel meer voor ons klaar, op grond van het Woord, op grond van de beloften in Zijn Woord en op grond van het volbrachte werk. Als we daar niet uit gaan leven, blijft het onbenut. Schuilen bij God is er een van. Laat die sterke toren je bescherming zijn, waar je je kunt terugtrekken en herstellen en genezen, waar nodig.

Want we hebben een geweldige sterke God, niets is voor Hem onmogelijk, maar Hij is zo sterk als wij Hem laten zijn…..

Durf je je volledig aan Hem toe te vertrouwen, no matter what?

Als we dat doen zullen we er geen spijt van krijgen, het is alleen lastig om die stap te zetten. Dat is nu geloof, naar Hem toegaan en schuilen….

___________________________________________________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* Of via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=qmkpbSOraSRMCLTpRUagN0PjBlAkdtk8

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.