Uitgestorte liefde

Leave a comment Standard

En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is.– Romeinen 5:5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom. 5:1-11

Als er iets wordt uitgestort, dan gebeurt dat niet mondjesmaat, dan gebeurt dat overvloedig. Zo is dat ook met de liefde die God, door Zijn Heilige Geest, heeft uitgestort. Daarom moeten we er ook van uitdelen, dat kan niet anders. En wanneer we dat gaan doen, dan komt die stroom juist op gang. Anders ontvangen we alleen maar en verdorren we op den uur. Kijk naar het verschil tussen de Zee van Tiberias en de Dode Zee. Beiden ontvangen water uit dezelfde Jordaan. Maar aan de Zee van Tiberias, of het Meer van Galilea, hetzelfde water onder een andere naam, is het vruchtbaar. Zij geeft het water weer door en de Jordaan stroomt verder naar de Dode Zee, die houdt alles voor zichzelf en is zo dood als een pier.

Zo is het ook vaak met gelovigen. Als we alles voor onszelf houden en er niet van uitdelen verdorren we op den duur, maar als je gaat uitdelen en mensen over Jezus vertelt dan blijft het borrelen. Moet ook wel, want om dat te delen heb je de Heilige geest zo ontzettend nodig! En ook Die is uitgestort, dus niet met mate gegeven.

Daarom beschaamt de hoop op de heerlijkheid van God ons niet, want als we gaan uitstappen hebben we die heerlijkheid, die Kabod, de zwaarte van God zo nodig. Juist in Zijn kracht, want in eigen kracht lukt het niet. En Zijn heerlijkheid is dan op ons, mensen voelen dat soms, zien dat aan je, merken het. Zoals ook wij merken dat de Geest op ons is.

Wij hebben meer van Gods goddelijke Kracht in ons, dan we beseffen. Mijn missie is om je je daarvan meer bewust te laten worden. Dat dezelfde Kracht (van de Heilige Geest), Die Jezus uit de dood deed opstaan in ons woont. In ons is dus opstandingskracht, nieuw leven, leven uit de dood. Als we daar meer en meer, in geloof, uit gaan putten en er naar wandelen en handelen, is ons een bovennatuurlijk leven beloofd, waarin we niet meer kijken naar wat we kunnen zien, maar naar dat wat we geloven werkelijkheid zien worden!

En die hoop beschaamt niet, want daar kunnen we uit putten, iedere dag! Meer dan genoeg!


Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* Of via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=qmkpbSOraSRMCLTpRUagN0PjBlAkdtk8

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.