Wandelen met Hem

Leave a comment Standard

Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent; wees daarin overvloedig, met dankzegging. — Kolossenzen 2:6-7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Kol.2:4-15

Ik zag deze week een leuk plaatje op facebook. Een dokter vroeg aan een oudere vrouw of ze wel genoeg lichaamsbeweging had. ‘Ja, hoor’, zei de dame, ‘ik wandel iedere dag met de Here!’

Grappig, maar er zit zoveel in. De foto, die als achtergrond voor de tekst dient, is langs het Twente kanaal, waar ik nagenoeg iedere werkdag wandel, als ik in Lochem aan het werk ben. dan is wandelen een pauze, maar wel in actie komen, na de hele tijd zitten.

Wandelen met Hem duidt ook inderdaad op een beweging en niet op stilzitten. Geloven is in beweging komen, naar God toe, Die overigens eerst maar ons toe komt.

Stilzitten en geloven hoort niet bij elkaar, vandaar ook dat Paulus dit woordje heeft gebruikt. Want geloof vraagt om actie. In de eerste plaats is dat om de deur van je hart te openen voor Jezus.

Daarna de vervolgstap: de doop, ook dat is bewegen

En dan het leven met Hem, een en al beweging. Als een levende getuige erop uittrekken is slechts 1 facet daarvan, niet onbelangrijk trouwens.

Maar het is een beweging, iedere dag. De opmerking van die oude vrouw was zo dom nog niet. Want geloven is actie. Geloof zonder werken is dood, zegt Jacobus. Dus moet er actie zijn. Wandelen met Hem, Hem volgen, duidt op actie. In Zijn voetsporen treden, de, door Hem reeds, gebaande weg kiezen. Of , zoals de berijmde psalm 17:3 zegt:

Ik zet mijn treden in Uw spoor,
Opdat mijn voet niet uit zou glijden;
Wil mij voor struikelen bevrijden,
En ga mij met Uw heillicht voor.
Ik roep U aan, ‘k blijf op U wachten,
Omdat G’, o God, mij altoos redt,
Ai, luister dan naar mijn gebed,
En neig Uw oren tot mijn klachten.

Samen, met Hem op weg gaan, zonder stappenteller, want het is nooit genoeg, maar spannend…..!

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* Of via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=qmkpbSOraSRMCLTpRUagN0PjBlAkdtk8

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.x

shirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.