Onbezorgd en bekend

Leave a comment Standard

Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God;. — Filippenzen 4:6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen.: Fil.4:1-9

Bij tijd en wijle duikt deze tekst, of een equivalent, weer op. Soms regelmatig achter elkaar. Wees niet bezorgd. Nergens over, staat hier, maar laat wel al je wensen bekend zijn bij God. Waarvan acte.

Dat is niet om Hem van informatie te voorzien, onze hemelse Vader weet al wat we nodig hebben, voordat we Hem bidden, zegt de Here Jezus. Nee, ons gebed is nodig om de dingen te kunnen ontvangen. Zou God dat dan niet zonder ons gebed kunnen, vast wel, maar Hij wil dat we weten dat, als we het ontvangen hebben, het ook van Hem komt, zodat we daar dankbaar voor kunnen zijn. Daarom is het handig om een gebedsdagboek bij te houden, kan je afvinken wat er verhoord is, je zult versteld staan!

Dat onder dankzegging is nog wel een dingetje, want dat betekent eigenlijk dat je er al voor dankt nog voordat je het ontvangen hebt. Daar is geloof voor nodig, maar daar zet je juist de verhoring mee in werking. Denk aan de wonderbare spijziging, de plek wordt door Johannes later de plaats wat Jezus dankt voor het brood genoemd, en toen waren het er nog maar 5.

Geloof is belangrijk, want wie twijfelt krijgt niets.

In de workshop over Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen gebruik ik vaak het grapje, als er kinderen bij zijn: wie heeft wel eens gehoord dat kinderen die vragen worden overgeslagen. Steevast gaan dan de vingertjes omhoog. Ik zeg dan: dat is niet bijbels! Want hier staat het ook nog eens, je mag, nee moet er om vragen. Jacobus zegt dat men niet heeft, omdat men niet bidt.

Dus niet bezorgd zijn en bidden en de dingen benoemen horen bij elkaar, net als in geloof ervoor danken, en als wij bidden naar Zijn wil, ontvangen we het ook! Vast en zeker!

__________________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* Of via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=qmkpbSOraSRMCLTpRUagN0PjBlAkdtk8

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.x

shirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.