Kinderen van het Licht

Leave a comment Standard

Want u was voorheen duisternis, maar nu bent u licht in de Heere; wandel als kinderen van het licht – — Efeziers 5:8 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Efeze 5:1-21

Het is nogal een scherp contrast wat Paulus hier neerzet. Je was vroeger duisternis. Niet je was in de duisternis, je je was duisternis. Mensen, die de Here Jezus nog niet kennen zijn duisternis, ze zijn reeds veroordeeld, zegt de Here Jezus in Joh.3: 18, tenzij men zich bekeert, uiteraard.

Maar als we dat zijn, dan zijn we Licht, niet van het licht, nee Licht. Want waar wij verschijnen moet de duisternis wijken, zo eenvoudig is het. Als we tenminste aan staan, vol van de Heilige Geest en er in bewegen. Want anders zijn we als de lamp onder de korenmaat, waar hij brandt, maar geen licht verspreid.

Gisteren zagen we al dat we uit de duisternis geroepen zijn tot Zijn wonderbaar licht, om de grote daden Gods te verkondingen Koninklijke priesters. Vandaag zien we dus hoe dat werkt.

Als we ‘aan’ zijn, verspreiden we dus licht, met een opgeladen batterij, vol van de Heilige Geest. En waar licht is, verdwijnt de duisternis, zo eenvoudig is het, het is gewoon een natuurwet! Daarom moeten we duisternis ontmaskeren, het licht, wij, ontmaskert de duisternis (vers 13) Daar heb je de gave van onderscheiding der geesten bij nodig, maar die geeft de Geest je, als je die nodig hebt, zoals alle andere gaven van de Geest.

Wandel dus als een kind van het Licht, Jezus, Die het Licht der wereld is, om zelf het licht der wereld te zijn en de werken van de boze te verbreken, dezelfde roeping en missie die Jezus had. Als we zeggen een discipel van Hem te zijn, moeten we dus ook de dingen doen die Hij deed. Een Timmermansleerling leert niet metselen.

En dan gaan er dingen om ons heen veranderen, worden er mensen aangeraakt, schaam je je voor niets en niemand meer en kom je er open en eerlijk voor uit, dat je bij Jezus hoort. Dan zijn we als zuurdesem, waarvan een klein beetje het hele deeg doorzuurt en het laat rijzen, tot grote hoogte. Nee de wereld moet niet ons, maar wij de wereld beïnvloeden. Ben je aan? Vol van de Geest, laat je je licht schijnen?

Niet gij in uw klein hoekje en ik in het mijn, nee een bouwspot voor Jezus, dat wil ik zijn!

__________________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* Of via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=qmkpbSOraSRMCLTpRUagN0PjBlAkdtk8

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.x

shirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.