Liefhebben

Leave a comment Standard

Geliefden, als God ons zo liefhad, moeten ook wij elkaar liefhebben. — 1 Johannes 4:11 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Joh.4:7-21

Als er 1 thema is wat telkens terugkeert in Gods Woord dan is dat wel liefde. Dat is zo belangrijk, daar kunnen we niet zonder. Het is eigenlijk dan ook zo jammer, dat we daar als christelijke kerk niet door uitblinken, maar er juist om bekend staan dat we zo verdeeld zijn en er een potje van maken. En als je sommige discussie op facebook lees, waar ik me niet aan wil branden, dan bevestigt dat alleen maar de indruk, die de wereld van ons heeft. Een van de redenen waarom het zo moeilijk is om mensen te vangen voor Jezus…. verootmoediging past ons, daaromtrent.

Want de Here Jezus sprak erover: dit is mijn gebod dat Gij elkander liefhebt, we zongen het van de week nog op Urk…

Daarom wordt het tijd om strijdbijlen te begraven en niet meer te zoeken naar wat ons scheidt, maar naar wat ons bindt. Willen we Europa gered zien worden, dan zullen we schouder aan schouder moeten gaan staan, de rijen sluiten en elkaar gaan liefhebben, ondanks de verschillen…

Maar als jij gelooft dat je alleen gered, behouden kunt worden door je geloof in de Here Jezus, de Zoon van God, dat Hij voor je gestorven is en weer opgestaan, dan zijn we broertjes en zusjes, kunnen we over heel veel dingen anders denken en ze anders vinden, maar dan hebben we een wereld te winnen voor God.

Dus als je vandaag naar de kerk gaat, groet de voorbijganger, die naar een andere gemeente gaat, wat al aan deklading misschien te zien is, en heb hem of haar lief.

Want hieraan zullen jullie herkenbaar zijn: aan de liefde.

En de bron is onze God Zelf, omdat Hij ons heeft liefgehad, kunnen we Hem en elkaar liefhebben. Dus geen opgeklopte liefde, van ik moet, dus ik zal, nee, komend en stromend vanuit de Bron Zelf, echt en puur. Dan gaan we veranderen, dan kunnen we de wereld veranderen. Zijn we er klaar voor?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.