3 wapens

Leave a comment Standard

En zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam en door het woord van hun getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot in de dood. — Openbaring 12:11 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Openb. 12:7-12

Wat hebben we een geweldige wapens in een geweldige strijd. Want of je het nu leuk vindt of niet, we zijn verwikkeld in een oorlog. En je kunt de kop in het zand steken, maar kijk om je heen en naar je eigen leven. Satan is bezig om van alles te roven, je blijdschap, de vreugde om je redding, je gezondheid, je huwelijk, je baan en noem maar op. Hij gaat rond als een briesende leeuw, of zoals vers 12 zegt: hij is naar beneden gekomen in grote woede, wetend dat hij nog maar weinig tijd heeft.

En naast de 7 wapens uit Efeze 6 worden er hier nog 3 genoemd

  1. Het bloed van het Lam
  2. Het woord van ons getuigenis
  3. Je leven niet liefhebben tot in de dood

1) Het bloed van het Lam, het bloed van Jezus ontwapent de aanklager van elke aanklacht tegen ons, want er is geen veroordeling meer voor wie in Christus Jezus zijn (Rom.8:1). Jammergenoeg vindt hij wel steeds hulpjes, mensen die je heel minnetjes nog even aan je verleden herinneren en je daarmee op je plaats willen zetten, maar hij heeft geen hulpjes nodig, want als het bloed van het Lam je schoongewassen heeft ben je weer zo rein als een pasgeboren baby!

2) Iedere keer als we van Jezus getuigen en er weer een ziel voor Hem gewonnen wordt, wordt het rijk der duisternis afgebroken en het Koninkrijk van God opgebouwd en uitgebreid. Daarom is (Kracht] evangelisatie zo belangrijk en is er tegelijkertijd ook weerstand tegen, logisch, het rijk der duisternis is er niet blij mee!

3) En ja, het mag je wat kosten, zelfs je leven. Want genade is gratis, maar Discipelschap kost je alles, want wie niet bereid is alles achter zich te laten kan Mijn discipel niet zijn… dus neem je kruis op en volg Hem, wat het je ook kost, misschien zelfs je leven.

Is het evangelie dat ons waard?… Of zitten we veel liever in onze comfortzone en spelen we lekker kerkje? Of zijn we bewogen met een wereld, die naar de donder gaat en zetten we alles op alles om te redden, wie er te redden valt?

De tegenstander weet wat voor wapens we hebben en hoe krachtig ze zijn, hij is er als de dood voor. Hij zal er dan ook alles aan doen om te verhinderen dat we ze gebruiken. Maar wees ervan overtuigd dat wanneer je deze wapens gaat toepassen in je leven, je de overwinning zult zien. Misschien met vallen en opstaan, maar in de kracht van de Heilige Geest, zul je overwinnen. Het woordje overwinnen is het woordje ENIKĒSAN, waarvan het bekende sportkleding merk is afgeleid.

Wij zijn, met Hem, meer dan overwinnaars. Laten we dan ook die strijd aangaan, want zonder strijd geen overwinning, voor de Rotterdammers: sterk door strijd – de wapenleus van Feijenoord- en niets en niemand kan ons scheiden van Zijn liefde!

We are the champions, my friends
And we’ll keep on fighting till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
‘Cause we are the champions of the world

Of, zoals die oude broeder mij toesprak toen ik belijdenis had gedaan: welkom in de strijd!

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.