Tekenen en wonderen

Leave a comment Standard

Want Hij is de levende God, en houdt voor eeuwig stand. Zijn Koninkrijk gaat niet te gronde, en Zijn heerschappij duurt tot het einde. Hij verlost en redt, Hij doet tekenen en wonderen in de hemel en op de aarde. — Daniel 6:27-28 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Dan.6:16-29

Onze tekst van vandaag komt uit misschien wel één van de bekendste, maar zeker meest spectaculaire verhalen uit de bijbel: Daniël in de leeuwenkuil. Daniël deed het goed in de taak, die hem was opgedragen en koning Darius wilde hem nog meer geven, ten koste van anderen. Die vonden dar niet fijn en beraamden een list om Daniël in diskrediet te brengen. Er mochten geen verzoeken aan wie dan ook gericht worden, dan alleen aan de koning. Die trapt erin, Daniël wordt betrapt en er zit niets anders op dan dat hij in de leeuwenkuil, tussen uitgehongerde leeuwen geworpen wordt, tegen de zin in van de koning, maar die kon niet anders, want een wet van Meden en Perzen kan niet veranderd worden, dat gezegde gebruiken we vandaag de dag nog.

De koning gaat vasten en onthoudt zich van iedere vorm van vermaak. En. Lijkbaar heeft hij toch ook geloof, tegen beter weten in. Want zodra het licht wordt gaat hij naar de kuil en met de moed der wanhoop, maar toch ook met geloof, vraagt hij of de afgod, Die Daniël zo trouw diende, heem ook nu geholpen heeft. Wellicht dreunt nog ergens het verhaal van de drie vrienden van Daniël door in zijn geheugen, gered uit de brandende oven. En ja hoor, de God van Daniël is trouw, Hij stuurde Zijn engel, die de muilen van de leeuwen toesloot, zodat Daniël lekker kon slapen, met een warm leeuwenlijf als hoofdkussen.

En dan vaardigt de koning een edict uit, onze tekst. Iedereen moet ontzag hebben voor de God van Daniël, een wat agressieve vorm van evangelisatie, zou je zeggen. Maar hij vertelt ook waarom: omdat onze God een levende God is, Die voor eeuwig stand houdt, doet wat Hij belooft, trouw is aan Zijn dienaren, een Koninkrijk heeft wat oneindig is, dat Hij verlost en redt en tekenen en wondren doet. Precies de boodschap, die wij morgen in Rotterdam gaan laten horen en demonstreren!

Want als je denkt dat God ergens op Zijn hoogverheven troon zit en Zich niets van de mensen aantrekt, dat tekenen en wonderen niet meer van deze tijd zijn, dan heb je het mis, want Hij is de Onveranderlijke, de Constante. Wat Hij voor Daniël deed, doet Hij ook vandaag voor nou en voor anderen. Tekenen en wonderen zijn nog van deze tijd en het mooie is dat Hij ons wil inschakelen om ze te doen! Tot de glorie van Zijn Naam, opdat mensen zullen inzien dat er een God is, Die van hen houdt en een geweldig plan heeft met hun leven de boodschap, moet klinken, iedere dag weer! Door wie? Door ons! En Hij zal je beschermen, zoals Hij dat bij Daniël deed, ongetwijfeld!

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.