Verhoring en Vergeving

Comment 1 Standard

En wanneer u staat te bidden, vergeef als u tegen iemand iets hebt, opdat ook uw Vader, Die in de hemelen is, u uw overtredingen vergeeft. Maar als u niet vergeeft, zal uw Vader, Die in de hemelen is, ook uw misdaden niet vergeven. — Marcus 11:25 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Mark. 11:12-26

Het ging ‘viraal’ destijds, het filmpje waar een broer de moordenaar van zijn broer, die onschuldig door een politievrouw werd doodgeschoten, vergaf en vroeg of hij haar een knuffel kon geven: https://youtu.be/qeESVLQK4hw. Indrukwekkend en tranentrekkend.

Opmerkelijk is dat de tekst van vandaag staat bij het stukje over gebedsverhoring. Waar de Here Jezus de vijgenboom vervloekt en zegt dat als je geloof hebt je bergen kunt verzetten. En vergeving hoort daar dus net zo goed bij. Onvergevingsgezindheid kan een belemmering zijn in de verhoring van je gebed.

Een van de stappen die wij toepassen in Vrijheidspastoraat is die van vergeving. We vragen aan de confident of er nog iemand is , die hij of zij moet vergeven. En dan vragen we ook of de Heilige Geest mensen in hun en onze gedachten wil geven. Soms leidt dat tot weggestopte gebeurtenissen, die Hij ons openbaart.

Soms merken we ook dat het vastzit, er is dan nog legale grond, maar als de persoon dan vergeeft vertrekt de boze geest onmiddellijk. Zo krachtig is vergeving.

Nu wil vergeving niet zeggen dat het niet erg was, wat jou is aangedaan. Soms hoor je schrikbarende dingen, maar vergeving is als eerste het beste medicijn voor jezelf.

Sommige ziekten kunnen gerelateerd zijn aan die die dingen en als je daarvan af wilt is vergeving de enige remedie. Vergeving is een besluit van je wil, waar je emoties misschien nog niet aan toe zijn, maar als jij zegt dat je wilt, komt de Heilige Geest je te hulp.

Daarom, vraag aan de Heilige Geest om je mensen en situaties in gedachten te brengen die jij nog moet vergeven. Doe dat dan als volgt: ik kies ervoor om …. te vergeven, in Jezus Naam. En telkens als de boze je het weer in gedachten brengt, of die persoon hetzelfde doet, of wil doen, kies je opnieuw. Het is zo krachtig en sterk.

En ga dan de zegeningen binnen, die voor je klaar liggen: gebedsverhoring, genezing, bevrijding. In Jezus Naam!

________________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Een gedachte over “Verhoring en Vergeving

  1. Ja door VERGEVING ontvangen wede h GEEST geneest ons en ja elk mens die gelooft herkennen deze woorden.
    God bedankt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.