Kracht

Comment 1 Standard

opdat Hij u geeft, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, met kracht gesterkt te worden door Zijn Geest in de innerlijke mens, — Efeziers 3:16 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Efeze 3:14-21

Het koninkrijk van God is een koninkrijk van kracht. De kracht van de Heilige Geest, die dus in ons woont en ons sterk maakt. Naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid. Dat is het gebed van Paulus voor de gemeente in Efeze en ook voor ons. Want het probleem van heel veel gelovigen is juist het ontbreken van die kracht, Dunamis. Toen Alfred Nobel een naam nodig had voor de explosieve stof die hij had uitgevonden, vond hij dit woord er het beste bij passen. Wij zijn dus vol van die explosieve kracht van de Heilige Geest. Dat betekent niet dat we een kort lontje hebben en bij ieder meningsverschil ontploffen, nee het betekent dat we tot de tanden toe bewapend zijn om, net als de Here Jezus, de werken van de duisternis te ontmaskeren en te verbreken , daar hebben we die kracht voor.

En als we opereren vanuit die kracht, vanuit de Heilige Geest, gaan alle zegeningen in de hemelse gewesten voor ons open. Gaan we mensen genezen zien worden, gered en bevrijd. Dat is wat iedere gelovige zou moeten volgen, zegt Markus 16, maar waarom is dat dan nog niet zo. Omdat we in de leugen geloven dat het niet voor nu meer is, of niet voor ons is, of omdat we bang zijn voor gek te staan, of dat er niks gebeurt als wij het doen, allemaal synoniemen voor ongeloof.

Stap uit, ga het doen en wees gehoorzaam, dan zal God je zegenen en je zult voor anderen een zegen zijn, die dan weer terug zal vallen op jezelf, allemaal tot eer van Hem!

Ik bid dat Hij je vandaag geeft, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, en dat is niet niks, met KRACHT gesterkt te worden, door Zijn Geest, in je innerlijke mens.

Maar dan moet je die kracht wel gaan gebruiken, afgesproken?

________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Een gedachte over “Kracht

  1. Arie dank u wel voor al de mooie woorden die je een connectie maken met Jezus Christus. En ja de koppeling naar onze tijd helemaal goed gesproken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.