Voortreffelijk

Leave a comment Standard

Heidelberg

Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, maar laat in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf. — Filippenzen 2:3 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Fil. 2:1-4

Paulus was helemaal weg van de Fillipenzen, dit was een gemeente die uitblonk in alles. Ze waren vrijgevig, vriendelijk, dankbaar blij, allemaal elementen die je in deze brief tegenkomt. Weinig vermaning dus. Toch worden ze telkens aangevuurd, het woord dat vermaning ook kan betekenen, om datgene wat ze doen, nog beter te doen.

‘Is het dan nooit goed?’, zou je kunnen denken, ja zeker wel, maar het kan altijd beter. Of: de grootste vijand van het beste is het goede, want als het goed gaat hebben we niks meer om te verbeteren, zou je kunnen zeggen…

Zo ook met hoe men met elkaar omging. Het gaat niet om jezelf, het gaat om de ander, hoe komt die tot zijn of haar recht, waar kan ik die helpen zich te ontplooien. Niet mijn toko, mijn bediening, maar wees open naar elkaar en leer in team-verband werken. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Voortreffelijk, uitnemend, mooie woorden om aan te duiden dat het haast niet beter kan. Zo moeten we onze mede broeders en zusters behandelen, of we het nu met ze eens zijn of niet. Of we nu vinden dat ze een dwaalleer verkondigen of niet. Laten we Facebook en andere sociale media gaan gebruiken om de wereld te laten zien dat we een zijn en niet dat we de hoofdprijs verdeeldheid hebben gewonnen, want dat is geen prijs, zeker geen zegen, eerder een vloek.

Even verderop zegt Paulus dat we de gezindheid moeten hebben die de Here Jezus had, die alles (op)gaf om voor ons leven te verkrijgen, tot in eeuwigheid. Hij achtte ons uitnemender, voortreffelijker dan Zichzelf en daalde af naar de aarde.

Zo mogen wij ook naar de ander kijken en dan zul je merken, dan zal Zijn glimlach op ons rusten. Zullen we daar dan maar. vandaag me beginnen?

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.