IJverig

Comment 1 Standard

Hij heeft Zichzelf voor ons gegeven, opdat Hij ons zou vrijkopen van alle wetteloosheid en voor Zichzelf een eigen volk zou reinigen, ijverig in goede werken. — Titus 2:14 (Herziene Statenvertaling)

Lezen:2Titus2:11-15

Ooit reden we op de fiets in een dorpje ergens in Brabant. Daar stond een mooi wit kruisbeeld, naar Rooms gebruik met de Here Jezus er nog aan. Eronder stond: Dit deed ik voor jou, wat doe jij voor Mij?

In de lijn van de tekst van vandaag past dit wel. Hj heeft Zichzelf gegeven, opdat Hij ons zou vrijkopen van alle wetteloosheid. Dat is het doel van Zijn komst op aarde. Toen Hij hing aan het kruis had Hij iedereen op het oog, niemand uitgezonderd, want Hij wil tenslotte niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat alle mensen worden gered. En door Zijn bloed zijn we gereinigd, schoongewassen, witter dan sneeuw. Geheiligd, apart gezet om goede werken toe doen. Die Hij al heeft voorbereid (Ef.2:10)

Ijverig, dat dan weer wel, niet lui. Zoals mijn lieve vrouw gisteren. We waren op de markt en een jongen met een steekwagen vol met kistjes aardappelen komt voorbij. Bij het van de stoep afrijden verliest hij de controle en de kisten kletteren van de steekwagen af, op de straat, waarbij de aardappels ale kanten uitrolden. Wat baalde hij, verschrikkelijk. Ik stond verderop een Vietnamese loempia te eten. Margreet had met hem te doen en loopt erheen en begint met de jongen te helpen de aardappelen op te rapen en weer in de kistjes te doen. Goed voorbeeld doet volgen en in no time waren er wel 7 a 8 mensen, van jong tot oud aan het rapen, zodat alles weer supersnel geregeld was. Het is iets kleins, maar het maakte de dag van die jongen goed. Het zijn ook vaak maar die kleine dingen, die het verschil maken. Ik had even ervoor een gesprekje met een verkoopster in een jeansstore, wat begon met een gesprek over de maat van mijn broek eindigde met: Lieve Here Jezus, kom in mijn hart…

Zo eenvoudig kan het zijn. Wees bereid om ijverig te zijn in goede werken, want de wereld wacht erop, op het openbaar worden van de zonen Gods, en dat zijn jij, ook jij, mijn lieve zuster, ondanks wat ene meneer MacArthur ervan vindt, en ik. En in de kracht van Gods Geest kunnen wij, waar we ook zijn, het verschil maken.

Hij stierf voor ons, wat doen wij voor Hem? Ben je bereid om je leven, je prioriteiten uit handen te geven en in de handen van de Heilige Geest? Dat kan een risico inhouden, dat God je stopt onderweg ergens naar toe en je de opdracht geeft om tegen een wildvreemde te zeggen dat God van hem houdt, maar geloven is dan zeker niet meer saai, het is 1 spannend avontuur, dat begint zodra je voeten naast het bed staan en je zegt: Hier ben ik, Heer, gebruik mij vandaag voor Uw glorie.

Dat is mijn gebed, het jouwe ook? Dan gaan we de wereld veranderd zien, vanaf vandaag!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Een gedachte over “IJverig

  1. Pingback: IJverig |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.