Vrede heersen

Leave a comment Standard

En laat de vrede van God heersen in uw harten, waartoe u ook in één lichaam geroepen bent; en wees dankbaar. — Kolossenzen 3:15 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Kol.3:5-17

Vrede, in het Hebreeuws Shalom, is wat God voor ons wenst. Door het offer van de Here Jezus hebben we vrede met God gekregen, maar vrede onder elkaar eist een daad van ons en inspanning. Want dat betekent dat je soms de onderste weg moet gaan en misschien wel je gelijk inslikken, om de lieve vrede.

Het woordje wat hier vertaalt wordt met heersen is eigenlijk het zelfde woord waar ‘scheidsrechter’ vandaan komt. Die bepaalt of het goed of fout is en fluit de spelers terug, indien nodig of geeft ze een waarschuwing of stuurt ze zelfs van het veld…

Zo wil de vrede over ons scheidsrechter zijn, m.a.w. doe je iets wat je vrede rooft, dan weet je dat het niet goed is, ook al had je misschien gelijk.

Vrede is dus eigenlijk een graadmeter. Een van de dingen waarmee je kunt toetsten of iets van God komt is als het vrede in je hart geeft, ook al is het nog zo gek. Het is het niet alleen, want ons hart, ons gevoel, kan ons ook voor de gek houden, Gods Woord is en blijft graadmeter nummer 1, maar als het in overeenstemming is met het Woord, vrede heeft met het woord, zou je kunnen zeggen, en het is vredig in je hart, dan weet je het.

Maar als God tegen je spreekt dat je iemand staande moet houden om te zeggen dat God van hem houdt, dan kan je hart tekeer gaan als een gek, maar dat is de, gezonde, spanning die dat met zich meebrengt. Je kunt dan niet zeggen dat je geen vrede in je hart had om het te doen….., maar dat je het gewoon lastig vond om uit je comfortzone te stappen.

Het gaat hier ook met name om de vrede in het lichaam (van Christus) Nergens is er zoveel verdeeldheid als in Nederland en daar moeten we ons van bekeren. Willen we opwekking zien in dit land, dan is dat een voorwaarde. Maar als Gods Geest begint te waaien en we hebben gisteren gehoord dat het gaat gebeuren, dan kan Hij alle heilige huisjes wel eens omver blazen om iets totaal nieuws te gaan doen wat alle denominaties raakt. Daar zien we dan ook naar uit. En als Hij blaast kan het er even niet zo vredig aan toe gaan, omdat er dingen worden aangeraakt die we misschien niet zo fijn vinden, maar als de wind voorbij is en de rommel is weggewaaid zullen we verbaasd staan wat voor moois er over blijft.

God is aan het werk, ook in Nederland, ook in jou en mij, maak je klaar voor wat komen gaat en laat je vrede niet roven, door niemand!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.