Vergeving van zonden

Leave a comment Standard

Laat het u dan bekend zijn, mannenbroeders, dat door Hem aan u vergeving van de zonden verkondigd wordt en dat ieder die gelooft, door Hem gerechtvaardigd wordt van alles waarvan u door de wet van Mozes niet gerechtvaardigd kon worden. — Handelingen 13:38-39 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hand. 13:15-39

Paulus komt aan in Antiochie en mag, maar Joods gebruik een woord van bemoediging spreken als gast in de synagoge. En ja, als je Paulus het woord geeft, dan mag je het evangelie verwachten. En dat brengt hij ook, onomwonden, duidelijk en helder, voor een ieder die het horen wil en zelfs voor hen die het niet horen willen.

En de kern van het Evangelie, het goede nieuws is, dat we nu al vergeving van zonden ontvangen en dat we ons daar niet voor uit de naad hoeven werken, maar dat we het gratis ontvangen, als een geschenk, want dat is genade!

Je komt mensen tegen, als je op straat evangeliseert, die denken, ook in het christelijk geloof, dat je naar de hemel gaat omdat je het goed gedaan hebt. En als je sterft dan mag je hopen dat de weegschaal naar de goede kant doorslaat, zo niet dan heb je pech.Hoe we daar in geslaagd zijn dat beeld bij mensen er in te pompen is mij een raadsel, want het is net zo misleidend als de islam, die dat ook denkt en iedere andere religie. En ja, als je dat denkt dan is geloven een religie. Maar God heeft een hekel aan religie. Waar Jezus mee overhoop lag tijdens Zijn leven waren de religieuze leiders uit die tijd, en Hij was te vinden bij de tollenaren, de hoeren en de zondaren.

Maar wij ontvangen vergeving van alles wat we verkeerd hebben gedaan door ons geloof. Als we in de Here Jezus geloven, Hem hebben aangenomen als onze Redder en Verlosser, dan zijn al onze zonden vergeven. Ook al probeert de aanklager je ze telkens weer in herinnering te brengen, ze zijn weg, in de zee van vergetelheid geworpen, achter Gods rug. Schoongewassen door het bloed van Jezus. De offers in het Oude Testament konden de zonden alleen maar bedekken, maar het bloed van Jezus wast ons en er is geen spoortje meer van te ontdekken.

Dat, lieve mensen is het evangelie van de Opgestane Heiland, wie gelooft zal gered zijn, ís gered. En van daaruit gaan we een ander leven leiden en worden we geheel anders.

Als we de boel omdraaien krijgen we een en al frustratie en eigen gerechtigheid en religie. Maar God wil relatie, omdat Hij zoveel van ons houdt. Ook van jou, wees gezegend vandaag.

Ik mag spreken in de P.G. de Schuilplaats in Hekelingen Spijkenisse. Het thema is “Totally Different” Je kunt de preek binnenkort beluisteren op de pagina GesprokenStudies op http://www.opfrisser.com

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.