Zeer goed

Comment 1 Standard

En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. — Genesis 1:31 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Genesis 1

God is goed, mensen, zeer goed. En alles wat Hij gemaakt heeft is zeer goed. Kijk om je heen, de herfst die zich laat zien in alle mooie kleuren. Er zijn mensen die worden er depri van, maar ik geniet van al het goud en het rood van de herfst. Ieder seizoen heeft zijn charme, want God heeft het gemaakt. Het oude moet afsterven, wil het nieuwe kunnen komen. Geniet er van!

Alles wat Hij doet is zeer, zeer goed. Tov staat er in het Hebreeuws, en daar komt inderdaad ons tof vandaan, uit het Jiddisch in onze taal terechtgekomen. God is een toffe God. Jammer dat twee hoofdstukken verder de mens het verknalt, maar het begin gewoon goed.

Ook jij bent goed, zeer goed, wat mensen ook van je zeggen, je bent geschapen naar Zijn beeld, naar Zijn image, om een afspiegeling van Hem te zijn. En Hij houdt van je, Zijn liefde voor jou is zo ontzettend groot. En Hij wil graag dat je bij Hem komt, in een relatie, Hij is op zoek naar je hart!

En dat mogen we ook aan de mensen vertellen, dat God goed is, dat Hij een plan heeft met hun leven en daarin wil komen als er pijn is of verdriet. Bij Hem is er geen uitzichtloze situatie, Hij is de Helper, Die je wil helpen, in en bij alles.

God is goed, laat je niks wijsmaken door negatievelingen, God heeft het beste met je voor! Wat er ook gebeurt, hoe de omstandigheden ook zijn, Hij wil voor je zorgen.

En dat kan Hij want Hij is de goede Herder, Hij is de Voorziener, onze sterke Held, Die verlost.

Alles wat Hij heeft gemaakt was goed, totdat de mens de boel verknalde door te luisteren naar de slang. Laat je vandaag niet verleiden om te luistern naar de slang, maar luister en gehoorzaam God, want Hij en Hij alleen is goed!, zeer goed!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Een gedachte over “Zeer goed

  1. Pingback: Zeer goed |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.