Waakzaam en nuchter

Leave a comment Standard

Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen, maar laten wij waakzaam en nuchter zijn. — 1 Tessalonicenzen 5:4-6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Thes.5:1-11

Dat ik me niet zo bezig houd met de eindtijd voorspellingen moge bij de regelmatige Opfrisserlezers bekend zijn. Het is niet dat ik Zijn komst niet verwacht, maar ik denk dat er ernstiger zaken zijn dan hier eindeloze theorieën op na te houden, uit te pluizen en dan ook nog oeverloos over te discussiëren. Ik weet dat Zijn komst nabij is, maar houd van de uitspraak van Luther: ‘als ik wist dat Jezus morgen terugkwam, plantte is vandaag nog een boom’. Want hoe dichter we zijn komst zien naderen, hoe meer drive ik heb om nog meer zielen te winnen, van hen die Hem nog niet kennen, opdat zij niet verloren gaan, de reden waarom Hij blijkbaar Zijn komst uitstelt (2Petr.3:9)

Maar dat wil niet zeggen dat we niet waakzaam en nuchter moeten zijn en alert op de ‘tekenen des tijds’ Israel ligt weer onder vuur en niet alleen van de Palestijnen uit de Gaza strook, die ons ontwikkelingsgeld liever gebruiken om wapens te kopen om Israel dwars te zitten, dan om scholen en ziekenhuizen etc. te bouwen. Nee, het ligt ook onder vuur door de eenzijdige berichtgeving in de media.

Overal in de wereld brandhaarden, die onblusbaar lijken. Het louterende vuur? En kijk om je heen. Vandaag komt de Sint binnen en het lijkt wel oorlog. Niet meer normaal.

Wees dus waakzaam en nuchter, want Hij komt, zorg dat je lamp gevuld is met olie, de Heilige Geest en neem zoveel mogelijk zielen mee. Want de tijd is nabij!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.