Einddoel

Leave a comment Standard

Want het einddoel van de wet is Christus, tot gerechtigheid voor ieder die gelooft. — Romeinen 10:4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom.10:1-13

Jezus heeft de wet vervuld. Wat wil dat nu precies zeggen? Dat wij ons niet meer aan die wet hoeven te houden? Dat die is afgedaan? Dat we dus nu alles maar kunnen doen? Zo wordt dat wel eens vertaald.’ Ik hoef dat en dat nIet meer, want ik ben vrij van de wet’, hoor je dan. En dat klopt natuurlijk niet. Alleen het doel van de wet is veranderd. Moest men vroeger de wet houden om gerechtvaardigd te worden, wat niemand kon, want we hebben allemaal gezondigd en missen daardoor de heerlijkheid van God, zegt Rom.3:23, nu worden we gerechtvaardigd uit genade. En genade is een gratis geschenk, daar hoef je niets voor te doen. Dat is al betaald, met het kostbare bloed van de Here Jezus Christus. We moeten alleen weten dat we gezondigd hebben en dus niet zonder die reiniging kunnen. Daarvoor dient de wet. Zodat we weten dat we Jezus nodig hebben voor de vergeving van onze zonden. En zijn bloed wat ons schoon van alle ongerechtigheid.

Dat is genade, zo oneindig groot, dat ik, die het niet verdien, het leven vond, want ik was dood: en blind, maar nu kan ‘k zien.

En die genade is voor iedereen beschikbaar, want toen Jezus stierf, stierf Hij voor de zonde van de hele wereld, verzoende Hij de mensen met God en rekende hen hun zonde niet toen (2Kor.5:19). Alleen door geloof ontvangen we die genade, door Hem uit te nodigen in je 💓 Dat is ware liefde, dat Hij Zijn enige geboren Zoon gegeven heeft, opdat iedereen, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leeft. (Joh.3:16)

En vandaar uit ga je een leven leiden dat past bij God, komt die vernieuwing tot stand, door de Heilige Geest. Hij gaat je overtuigen wat er nog niet goed is in je leven en waar er nog bekering nodig is en zelfs daarbij wil Hij je helpen. God stelt geen onmogelijke eisen aan ons, Hij wil verandering, transformatie, van binnen uit. Een nieuw hart in ons binnenste.(Ez.36:26) En de tafels van Zijn wet erop geschreven.

Dus, lieve mensen, genade is geen rebellie, want ook dat is zonde waar we ons van moeten bekeren, genade is de kracht om een veranderd leven te leiden, door de Heilige Geest, als we Jezus hebben leren kennen als onze Heiland en Verlosser. Haal je dat eruit, dan is de wet een keurslijf en knelt het van alle kanten, is er niets aan en is geloven voor watjes. Maar vanuit die liefdesrelatie is de wet een vreugde omdat het je houdt binnen Gods beschermende Handen en de zegen voor je klaar ligt.

Fijne zondag.

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.