Nooit meer bang

Leave a comment Standard

‘Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.’ ‭‭1 Joh ‭4:18‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 1Joh.4:7-21

Heel veel mensen zijn bang voor God, bang voor straf. Ze weten dat ze foute dingen hebben gedaan, zeg maar gewoon gezondigd en denken dat God hen nu zal straffen met de meest vreselijke ziekten, rampen e.d. met als klap op de vuurpijl: de hel.

Hoe kunnen mensen toch zo’n verkeerd godsbeeld krijgen? Want onze God is een God van liefde. Jezus zei tegen Filippus, toen die vroeg of Hij hen de Vader kon tonen, dat als ze naar Hem keken, ze de Vader zagen. En wat zie je, als je naar Jezus kijkt? Precies, een en al liefde! Bewogenheid met de outcasts van de maatschappij, zieken genezend en gebondenen bevrijdend, het evangelie van het Koninkrijk delend met iedereen. En tot slot Zijn leven gevend opdat iedereen, die in Hem gelooft, gered wordt. Dat is de ultieme liefde.

Natuurlijk is onze God ook een rechtvaardige God, Die de zonde niet ongestraft kan laten. Want zonde is zonde en zeker, er kunnen consequenties zijn. Maar, zegt Jesaja 53: de straf, die ons de vrede aanbrengt was op Hem en door Zijn striemen zijn we genezen. Dus al Gods toorn over de zonde is juist op de Here Jezus terecht gekomen. Hij heeft de straf gedragen. Daarom hoeven wij, als we in Hem geloven als onze Heiland en Verlosser, Hem hebben aangenomen, niet, nee nooit meer bang te zijn. God is niet meer boos op ons. Want wij zijn met Hem verzoend! Door het kruis, door het offer van Jezus.

Het enige wat we moeten doen is dus van Hem houden, vol zijn van Zijn liefde. Wie nog bang is voor God, heeft nog niets van het verzoenend sterven van Jezus begrepen. Let wel, de vreze des Heren, diep ontzag hebben voor Hem, is totaal iets anders en heeft niets met angst te maken, alhoewel het hetzelfde woord is. Diep respect voor de Hoogheilige is anders dan bang voor Hem zijn. Hij wil juist dat we dicht bij Hem zijn, zoals een Vader geniet van de aanwezigheid van zijn kinderen, zo wil Hij genieten van ons en mogen wij van de Zijne genieten als we intimiteit met Hem hebben.

Nee, bang zijn voor God en liefde horen niet bij elkaar, we mogen onbeschaamd, wat we ook gedaan hebben, altijd bij Hem binnenlopen, want Hij wacht op ons. En je hoeft geen afspraak te maken, Hij heeft altijd tijd!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.