Gemeenschap

Leave a comment Standard

God is getrouw, door Wie u geroepen bent tot de gemeenschap van Zijn Zoon Jezus Christus, onze Heere. — 1 Korintiers 1:9 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Kor.1:4-9

Ken je dat nog, dat je verliefd was, misschien wel voor de eerste keer? En je had vlinders in je buik. Zat helemaal te rillen en te trillen als je aan die persoon dacht. En als je hem of haar dan zag, dan wist je helemaal niets meer uit te brengen, zat je maar een beetje te blozen en begon je te stuntelen?

En toen het eenmaal ‘aan’ was, was je niet meer uit elkaars buurt te slaan. Ieder moment dat het ook maar enigszins kon was je in elkaars nabijheid. Je leefde op een roze wolk.

Wel zo mogen we onze relatie met de Here Jezus ook zien. Vlinders in je buik, als je denkt hoeveel Hij van je houdt, dat Hij Zijn leven voor je gegeven heeft. Niet meer uit Zijn nabijheid willen, maar altijd bij Hem willen zijn. Veel mensen, die pas tot geloof gekomen zijn hebben dat vaak nog, en ze kunnen niet over Hem zwijgen, want hun hart loopt ervan over. Bij 80 tot 90 procent van de mensen die voor Jezus gewonnen worden, wordt dat gedaan door iemand die nog geen jaar bekeerd is …. blijkbaar zijn we, als kerk ertoe in staat om binnen een jaar dat vuur te doven 🙁

En zo kan het ook in een relatie, in een huwelijk zijn. Na die verliefdheid, komt de sleur en wordt alles gewoon, huisje, boompje, beestje en de spanning is eraf. Niet verwonderlijk dat er dan openingen komen voor avontuurtjes, met alle gevolgen van dien… Word weer verliefd op elkaar, voordat het mis gaat!

Ook in het geloof kan het dus zo zijn, dat we het allemaal gewoon gaan vinden. We zijn gered, dus dat zit wel goed, als we sterven gaan we naar de hemel. Maar waar is onze passie, mensen? Dat we in vuur en vlam staan voor Jezus, het niet kunnen velen als mensen iets verkeerds over Hem zeggen, of Zijn Naam misbruiken? Waar is de passie? Waar is de eerste liefde?

We zijn geroepen, zegt de tekst van vandaag, tot gemeenschap met de Zoon van God, de Here Jezus, Hij wil een relatie met je. Wil alles van je weten, wil je helpen in iedere omstandigheid, wil je Heer zijn, maar ook je lover. Omdat Hij zoveel van jou houdt kwam Hij naar de aarde om te sterven voor jou en mij, dat is toch geweldig, dat is liefde, zo gek ik Hij op ons. En Hij vindt het zo fijn als wij Zijn liefde beantwoorden, bij Hem willen zijn, in vuur en vlam voor Hem staan. En Hij vraagt aan jou vandaag: is het ‘aan’?

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.