Sterk en waakzaam

Leave a comment Standard

Houd sterk aan in het gebed, en wees daarin waakzaam met dankzegging. — Kolossenzen 4:2 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Kol. 4:2-6

Bidden, we doen het allemaal. En ook hebben we allemaal verhoringen gezien, maar het gekke is dat de onverhoorde gebeden vaak luider in onze herinnering klinken dan de verhoorde. Toch zegt God, dat Hij gebeden wil zijn, alhoewel Hij al weet wat we zullen bidden, voordat we het gedaan hebben. Hoe dat precies werkt snapt niemand. Maar gebed is van zo’n wezenlijk belang, dat Jacobus zegt, dat we niet hebben, omdat we niet bidden.

Daarbij komt ook nog eens, dat eenparig gebed dubbel zo krachtig is. Daarom snap je niet dat de bidstonden in veel gemeenten zo slecht bezocht worden. ‘Ik bid wel thuis’, hoor je dan vaak, maar het juist bij elkaar en in ‘one accord’ zijn, mag op Gods verhoring rekenen.

Paulus drukt het de Kolossenzen, aan het einde van zijn brief, nog eens op het hart. Houd sterk aan in het gebed, volhard, geef niet op, ook al zie je niets, gewoon doorgaan! En wees daarin waakzaam. Laat je niet afleiden, er is niets belangrijkers dan gebed, zeker als het op de verkondiging van het evangelie aankomt, dat kan niet zonder gebed.

En dankzegging, ervoor dankend voordat het al gebeurd is. Denk aan de muren van Jericho, juichen voordat ze vallen, zodat ze vallen. Dat is bidden in geloof. Alles waar je voor dankt, groeit, zegt Bill Johnson en dat is zo. Denk maar aan de 5 broden en de 2 vissen. Jezus bidt niet voor vermenigvuldiging, Hij dank ervoor en we kennen het resultaat. Alleen al 5000 mannen werden erdoor gevoed! Wat een wonder!

Gebed vraagt om toewijding en om discipline. Als we naar het leven van Jezus kijken zien we dat Hij regelmatig tijd apart zette om de berg op te gaan en bij Zijn hemelse Vader was, om te bidden. Als Hij dat al nodig had, hoeveel te meer dan wij? En laat vermoeidheid je niet afleiden, juist dan moet je bidden. Ik geef altijd het advies om het ’s ochtends te doen, vergezeld van een verse Opfrisser, omdat het vaak ’s avonds niet meer lukt.

Gebed, het zevende wapen uit de wapenrusting uit Efeze 6, is onlosmakelijk verbonden met het leven van een discipel van de Here Jezus. Zet alle belemmeringen om het te doen opzij en ga het doen, plan het desnoods in in je agenda, maar ga het doen. De grootse overwinningen vinden plaats op onze knieën!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.