Water scheppen

Leave a comment Standard

U zult met vreugde water scheppen uit de bronnen van het heil. Op die dag zult u zeggen: Dank de HEERE, roep Zijn Naam aan, maak Zijn daden bekend onder de volken, roep in herinnering dat Zijn Naam hoogverheven is. — Jesaja 12:3-4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 12:1-6

Water, van levensbelang, schoon water zeker en in Nederland hebben we dat in overvloed. Na de droogte van vorig en dit jaar is er de afgelopen weken weer heel veel gevallen en staat het her en der weer in plassen op het land.

In de bijbel is water vaak een beeld van de Heilige Geest, zo ook in deze tekst. Wanneer we denken aan Joh.7:37 en 38 waar de uitnodiging van de Here Jezus klinkt dat wie dorst heeft, naar Hem moet toekomen, zodat er water uit ons binnenste zou stromen, vindt zijn oorsprong in het Loofhuttenfeest, waar deze tekst werd geciteerd.

En dat sloeg op de Heilige Geest, die toen nog moest komen, maar die wij inmiddels in rijke mate tot onze beschikking hebben.

Hier wordt daar dus al over geprofeteerd: met vreugde water scheppen. Een van de kenmerken van de Heilige Geest is blijdschap. Soms uit zich dat in onbedaarlijk lachen, wat heel bevrijdend kan werken, heerlijk is dat, wanneer je dat overkomt.

Met vreugde water scheppen. Je moet er dus wel iets voor doen, je moet het scheppen. Alhoewel het een en al genade is, moet je wel dorst hebben naar (meer van) Gods Geest en je er naar uitstrekken. En dan geeft Hij Zijn Geest, niet met mate, maar overvloedig, je wordt er mee overspoeld! Soms zodanig dat je niet meer kunt blijven staan. Maar ook dat kan bevrijdend en helend werken.

En het gevolg is dat je niet meer kunt zwijgen, je blijft Hem loven, prijzen en danken en je maakt Zijn daden bekend, onder de volken, dus onder iedereen, of ze het nu horen willen of niet. Want Zijn Naam is hoog verheven. Er is onder de hemel geen andere Naam gegeven door wie wij moeten zalig worden, dan de Naam van Jezus. En dat moet iedereen weten, toch?

Laat die dan ook klinken, schaam je er niet voor en zorg dat je dat water geput hebt, want er is genoeg, tot overlopens toe! Water is van levensbelang, en het levende water dat God uit Zijn bronnen van redding geeft evenzo voor ons geestelijk leven. Heb je het gevoel dat het maar dor en droog is, dat de vreugde ontbreekt? Ga er dan achteraan, laat je (misschien wel opnieuw) vullen met de Heilige Geest! En de droogte verdwijnt, de blijdschap komt terug. Halleluja!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.