Geestelijk dronken

Comments 2 Standard

En word niet dronken van wijn, waarin losbandigheid is, maar word vervuld met de Geest, — Efeziers 5:18

De dagtekst van vandaag vond ik zo belangrijk en ik kon in het archief niet vinden dat ik hem al eerder behandeld zou hebben, dat ik besloot om weer eens een nieuwe Opfrisser te maken…

Het is een opdracht, vol te zijn met de Heilige Geest. Maar het is juist Hij, Die er bekaaid afkomt in de kerk. Gelukkig zien we meer en meer ruimte, ook in de traditionele kerk, mede dankzij het Evangelische Werkverband en de ‘There is more’ conferenties van dezelfde organisatie. En niet te vergeten natuurlijk de Alpha cursus, waar in het “weekend” voor de vulling met de Heilige Geest gebeden wordt.

Het is dan ook geen luxe om vol te zijn van de Heilige Geest, het is een keiharde noodzaak. Wil je een discipel zijn van de de Here Jezus en doen wat Hij deed, zoals Hij ons beloofde in Johannes.14:12, dan kunnen we niet zonder, dan moet je niet eens zonder willen. Hij staat klaar om je te vullen, Hij wil in je wonen en door jou heen werken.

Hij is er niet voor de kick, of voor een fijn gevoel, nee, Hij is er om je te vullen met kracht, opdat je een getuige van Jezus kunt zijn in een wereld die naar de donder gaat, zonder Hem.

Het woordje ‘word vervuld’ is niet alleen een opdracht, het staat ook nog eens in de voortdurende tijd, oftewel, je moet constant vervuld worden en zijn met de Heilige Geest.

Hoe word je dat dan? Door je helemaal open te stellen en Hem uit te nodigen, niet alleen in je hart, maar in je hele wezen, je hele zijn, alle hoeken en gaatjes van je leven, ook die je al dichtgestopt hebt en die niemand weet. Hij weet het en wil je daar genezen. Hij wil van onze zwakken mensen, geestelijk krachtpatsers maken. Omdat Hij, de Geest, Die Jezus uit de dood deed opstaan, in ons wil wonen. (Rom.8:11) Waauw, dat is toch geweldig. Opgeladen met Opstandingskracht, dan zal niets jullie onmogelijk zijn, zei de Here Jezus Zelf.

Dat de link met dronkenschap wordt gelegd is niet zo vreemd. Toen de 120 op de Pinksterdag werden vervuld, dacht men ook dat ze vol zoete wijn waren. En als je ooit eens echt aangeraakt bent door Hem, kon je misschien niet blijven staan en had je moeite om weer overeind te komen en sprak je een brabbeltaaltje, wat we tongentaal noemen. Voor de wereld leek je dronken, maar als je vol bent van de Geest kan het daar ook op lijken. Want je wordt (vrij)moedig, ziet de risico’s niet meer en kan het je niets meer schelen wat de mensen van je denken of zeggen. Je wilt maar één ding en dat is Zijn instructie opvolgen. En alle mensen bereiken met het evangelie!

Als de kerk, de christenen nu eens allemaal zo vol zouden zijn, de wereld introkken, het evangelie verkondigden, de zieken genezen en de gebondenen bevrijden, in die Opstandingskracht, wat zou het er dan anders uitzien? Wel je hoeft niet te wachten tot het Pinksterfeest, laat je vullen, vollopen, met Zijn kracht en trek er op uit, in Zijn kracht, onder Zijn leiding, en verander de wereld, ze wacht op ons…!

Gebed: Jezus ik houd van U, U alleen wil ik dienen. Ik vraag U om mij te vullen met Uw Heilige Geest en met vuur. Geef mij kracht en inzicht opdat ik alle aanvallen van satan kan afslaan en in staat zal zijn de werken te doen, die Jezus deed. Ik ontvang het nu in geloof, in Jezus naam, amen.

2 gedachtes over “Geestelijk dronken

  1. Wat een verrassing om weer een opfrisser in de mail te zien! Net als Rianne kan ik ook zeggen….ik heb ze echt gemist! En wat de inhoud betreft…. zo waar! Wij kunnen geen moment zonder de kracht en leiding
    van de Heilige Geest! Vul ons opnieuw en laat het levende water maar stromen door ons heen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.