Eeuwige goedheid

Comment 1 Standard

Loof de HEERE, want Hij is goed, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. Laat Israël toch zeggen: Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. Laat het huis van Aäron toch zeggen: Ja, Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. Laten wie de HEERE vrezen, toch zeggen: Ja, Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. Psalmen 118:1-4

Lezen: Psalm 118

Tot 4 x toe roept de schrijver van deze psalm de mensen op om God te prijzen omdat Hij goed is. 3 groepen mensen worden specifiek genoemd: Israël, als volk, het huis van Aaron, de priesters en hen die de Here vrezen.

Je zou dus kunnen zeggen eigenlijk, wie niet? Iedereen wordt opgeroepen tot deze lofzang, die eigenlijk een belijdenis is. God is goed. Dat is Hij als je dat ervaart, en dan is deze belijdenis niet moeilijk. Maar als je dat niet ervaart, diep in de sores, de problemen, zit, of overladen met angst, vanwege de situatie waarin we nu zitten, dan valt dat niet mee.

Toch is het juist deze belijdenis, die dus vier keer genoemd wordt in deze psalm, waar het de dichter ook niet voor de wind gaat, die uitredding biedt. Ook al wordt Hij belaagd door zijn vijanden en achtervolgd.

Deze psalm heeft messiaanse trekjes. Er wordt over de hoeksteen gesproken, die verworpen is en vers 26 werd uitgeroepen bij de intocht in Jeruzalem.

En zeker, als we naar het verlossende en volbrachte werk van de Here Jezus kijken, dan zien we pas echt dat God goed is. Want door Zijn verzoenend sterven is de oplossing voor het, lees ons, zondeprobleem gekomen. Onze zonden hoeven niet meer tussen ons en God in te staan, de straf, die ons de vrede aanbrengt was op Hem en door Zijn striemen is ons genezing geworden. (Jes.53:5)

Ik hoop daar a.s. Vrijdagavond, als ik mag spreken voor de livestream van mijn gemeente op in te gaan. Je kunt dat volgen als je wilt op https://www.komenzie.nl/livestream . Het begint om 20.00 u

Zijn goedheid duurt voor eeuwig, dat is lang mensen. De tijd waar we nu inzitten is tijdelijk. En ja, we verlangen naar het einde, het heeft ons allemaal al lang genoeg geduurd. Toch is God ook juist in deze tijd goed. Kunnen we Hem juist nu ervaren, in de tijd die we misschien hebben, in de stilte. Iedere avond kun je wel ergens een bemoedigende livestream volgen, zoals bijv. die van Martin Koornstra op zijn Facebookpagina of via YouTube. Heerlijk om de getuigenissen te horen dat God goed is.

Dus of je het nu ervaart, of juist niet. Belijd het, proclameer het, door je tranen en je pijn, want het zet Zijn goedheid vrij. Vergeet een ding nooit: het is de dief, die komt om te roven, te slachten en te vernietigen, maar Ik ben gekomen, zegt Jezus in Joh.10:10 opdat je leven hebt in overvloed. Laaf je daarom aan de overvloedige goedheid van God, daar word je door bemoedigd en gesterkt. Want vergeet het nooit: Zijn goedheid duurt voor eeuwig!

Een gedachte over “Eeuwige goedheid

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.