Overwonnen wereld

Leave a comment Standard

Want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwonnen heeft: ons geloof. 1 Johannes 5:4

Lezen: 1 Johannes 5:1-13 HSV

Vandaag weer een frisse….

We komen hier een wapen tegen in de geestelijke strijd, waar iedere christen van tijd tot tijd mee te maken heeft. Het wordt meestal niet genoemd in de wapens en toch is het er eentje. Ons geloof! In de vertalingen van het boek en de BasisBijbel wordt het zelfs niet eens zo genoemd….

Ons geloof is natuurlijk in de eerste plaats ons reddend geloof, het geloof in de Zoon van God, zie ook vers 5. Want dat is ons behoud, door het geloof alleen, Sola Fide. En van daaruit gaan we de geboden doen die de Here Jezus ons geboden heeft, elkaar en de ander liefhebben. Dat alleen is al een wapen als de satan je influistert dat je niet behouden bent, omdat je nog verkeerde dingen doet. Je geloof heeft je behouden! Niet de werken van de wet!

Maar ook de gave van geloof, die we in 1 Cor.12 tegenkomen is een geducht wapen. Want het is dat geloof dat bergen kan verzetten. Ik hoor in liedjes wel eens verkondigen dat God bergen verzet, maar de Here Jezus spreekt toch echt tegen Zijn discipelen dat, als ze het geloof van God hebben ze tegen bergen kunnen spreken en dat die zullen wijken, op ons woord van geloof dus!

Ons probleem als gelovigen is dat we de dingen aan God vragen te doen, die Hij ons heeft opgedragen te doen: de zieken genezen en de demonen uitwerpen. We hebben veel meer autoriteit dan we beseffen en toepassen, (zie gisteren) Als we dat gaan beseffen en er uit en naar gaan leven, dan komt ons geloof in werking, dan gaan we handelen als ambassadeur van de levende God en wandelen zoals Jezus deed, door de zalving van de Heilige Geest. (Hand.10:38] En dat is voor iedere gelovige weggelegd, want het zijn de tekenen die ons (zouden moeten) volgen. (Marc.16:15,16)

Dan is ons geloof een geducht wapen, omdat de wereld en de vijand niet meer interessant zijn, maar het wandelen in Gods kracht des te meer. En je hoeft er alleen maar om te vragen om het te ontvangen:

‘Als u die slecht bent, uw kinderen dus goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal de hemelse Vader de Heilige Geest geven aan hen die tot Hem bidden?’
‭‭Lukas‬ ‭11:13‬ ‭HSV‬‬

Dus waar wachten we op……?

Luister je vanavond ook weer naar “Op weg met de Bijbel” op Groot Nieuws Radio? met Carola Veldhuizen en ondergetekende

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.