Planten en begieten

Comment 1 Standard

Dus is dan noch hij die plant iets, noch hij die begiet, maar God, Die laat groeien. 1 Korintiers 3:7

Lezen :

Je hebt allemaal wel voorkeur voor bepaalde sprekers of dominees. Die je liever hoort, die je meer aanspreken dan een ander. Sommigen lopen ze achterna. Het gevaar is dan wel dat je vaker dezelfde preek hoort. Niet specifiek omdat die persoon te lui was om een nieuwe preek te maken, of niet geïnspireerd, maar het kan zijn dat hij een boodschap van God voor het land heeft gekregen en die dus vaker zal moeten brengen, maar dat terzijde.

Het wordt echt gevaarlijk als er partijschappen komen en mensen zich tegen elkaar gaan verzetten. Dat gebeurde dus in Corinthe, die havenstad waar Paulus deze brief aan schreef. De een was voor Apollos, de ander voor Paulus. Vleselijk, noemt hij dat in vers 1, maar je kan van de l ook een r maken… want verdeeldheid is een wapen van de satan. Toen wij in 2015 met ons evangelisatie team wekelijks in Rotterdam de straat op gingen, hadden we een motto en dat was Amos 3 vers 3: ‘Gaan er twee tezamen, zonder dat zij het eens geworden zijn?’ NBG51‬‬
Doordat we zo eensgezind waren konden we in dat jaar meer dan 1000 mensen tot de Heer leiden door Krachtevangelisatie. Maar toen kwam er verdeeldheid en in no time viel alles uiteen…. zo belangrijk is eenheid!

Daarom zegt Paulus ook in onze dagtekst dat degenen die planten of begieten niet belangrijk zijn. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want even later noemt hij ons Gods medearbeiders, collega’s dus. En God heeft ervoor gekozen om de boodschap van het evangelie niet door engelen, maar door gewone mensen zoals jij en ik te laten verkondigen.

Maar het gaat niet om ons, het gaat erom dát het gebeurt! En degene, die het doet, hoeft geen enkele eer, want het gaat alleen om Jezus! Hij is de Enige, Die er tot doet.

En ja, je mag gerust je voorkeur hebben voor bepaalde sprekers, of aanbiddingsleiders of wat dan ook, maar volg ze niet na, de Enige, Die we moeten volgen is Jezus, want het gaat alleen om Hem

‘Ik wil terug naar het hart van aanbidding, want het gaat toch om U, om U alleen, Jezus!

Amen

Een gedachte over “Planten en begieten

  1. Weeral een heel krachtige waarheid. Dank u wel daarvoor, Arie … voor uw dagelijkse boodschappen. Julietta Benetti

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.