Bible connect #4

Leave a comment Standard

BIBLE CONNECT DEEL 4
A.s. dinsdag is er weer een Livestream met het Woord op tafel. We gaan verder met Handelingen 10 t/m 15, waarin we komen op een keerpunt in het boek. Petrus krijgt een visioen waarmee de deur wordt geopend voor de verkondiging van het Evangelie aan niet-Joden. Paulus gaat vervolgens samen met Barnabas op zendingsreis naar de heidenen. Toen zij daarvan terugkeerde leverde dit echter flinke discussies op met conservatieve Joodse christenen die vonden dat ook de heidenen zich moesten laten besnijden en zich aan de wet van Mozes moesten houden. Er is zelfs een Apostolisch overleg nodig in Jeruzalem om het geschil te beslechten. De vraagstukken die daar aan bod kwamen, komen ook vandaag de dag nog regelmatig terug: Hoe weet ik dat ik een kind van God ben? Wat moet ik doen om rechtvaardig voor God te kunnen staan? Wat is daarbij de betekenis van de wet voor heiden? En voor Joden? Hoe verhouden Israël en de gemeente zich tot elkaar? Kortom, genoeg stof voor gesprek met belangrijke onderwerpen die ons allemaal aangaan. Naast Hans, Arie en Koen, zitten deze avond ook Jan de Geus en Roy Drinkwaard aan tafel. Doe ook mee en zorg dat je dinsdag om 20.00u weer klaar zit met je Bijbel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.