Resultaten uit het verleden

Comments 2 Standard

Want U bent mijn hoop, Heere HEERE, mijn vertrouwen vanaf mijn jeugd. Op U heb ik gesteund van de moederschoot af, van de baarmoeder af bent U mijn Helper; voortdurend zal mijn lof van U zijn. Ik ben voor velen als een teken geweest, maar U bent mijn sterke toevlucht. Psalmen 71:5-7

Lezen: Psalm 71

Deze psalm is geschreven door iemand die al wat ouder geworden is. Past dus prima bij mij😉. Maar ook als je nog jong bent is het een geweldige psalm.

Want hier wordt beschreven dat, ondanks het feit dat de dichter nu op dit moment in moeilijkheden verkeert, hij volledig op God vertrouwt, omdat hij weet dat dat ook in het verleden zo geweest is. Vandaar het opschrift, wat uit de beleggingswereld komt. Daar zegt men dus dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst, terwijl wij, die geloven in de Helper, juist zeggen dat dat wel zo is, bij God althans. Want Hij is de Grote Onveranderlijke, er is geen schaduw van omkeer bij Hem.

Daarom is het zo belangrijk om je getuigenis op papier te hebben, of misschien wel op een videoboodschap. Om het nog eens terug te kunnen kijken. Of om een dagboek bij te houden van je Gebedsverhoringen. Om die in tijden van problemen te gebruiken om je hoop te geven en vertrouwen in de toekomst. Zelfs als je, zoals deze dichter, wat ouder geworden bent. Hij is het nog lang niet zat, heeft nog grootse plannen (vers 18), wil deze generatie nog de sterke arm van God verkondigen en zijn nageslacht Zijn macht. Dus ook al ben je oud(er), je hebt nog steeds een taak!

Daarom mogen we beseffen, dat we, in wat voor omstandigheden we ook zijn, we kunnen vertrouwen op de HERE, JHWH, de God, Die was, Die er is en er altijd zal zijn. Van jongs af aan tot in de grijze ouderdom is en blijft Hij Dezelfde, ook in Corona tijd, als niets meer is zoals het was. Blijf dan juist op Hem vertrouwen in plaats van te verzanden in allerlei achterdochtige samenzweringstheorieën. Weet dat Hij Koning is en wij Zijn ambassadeurs en dat noch satan, noch Corona het laatste woord heeft, maar dat Zijn Woord stand houdt in eeuwigheid. Dan zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet, omdat we garanties hebben uit het verleden,

2 gedachtes over “Resultaten uit het verleden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.