Gratis eten en drinken

Comments 2 Standard

O, alle dorstigen, kom tot de wateren, en u die geen geld hebt, kom, koop en eet, ja, kom, koop zonder geld, zonder prijs, wijn en melk. Waarom weegt u geld af voor wat geen brood is, en uw arbeid voor wat niet verzadigen kan? Luister aandachtig naar Mij, eet het goede, en laat uw ziel vreugde scheppen in de overvloed. Jesaja 55:1-2

Wat een geweldige uitnodiging vinden we hier in het boek van de profeet Jesaja. Gratis eten en drinken, en niet alleen de eerste levensbehoefte, nee wijn en melk. Feestje bouwen dus!

Nu kunnen we de wateren nog wel linken aan de Heilige Geest, maar wijn? Ja ook, wijn is een symbool van Gods Geest. Of ben je nog nooit dronken geweest in de Heilige Geest? Dat je niet meer op je benen kon staan en nauwelijks overeind kon komen? Jazeker, dat komt voor. Dachten de mensen op de eerste Pinksterdag niet dat de 120 ‘vol zoete wijn’ waren, dronken op het negende uur?

Vers 2 geeft eigenlijk de kern aan. We zijn zo druk bezig met allerlei dingen in ons dagelijks bestaan. Dingen waar we bevrediging in vinden, of eerder denken te vinden, terwijl die gewoon bij de HERE God te vinden zijn. Dingen die geen brood zijn en niet verzadigen kunnen. Zodra het op is, verlang je naar meer.

We krijgen het advies om het goede te eten en vreugde te scheppen in de overvloed. Dus niet met mate, nee er is meer dan genoeg.

Dan dringen toch de woorden van de Here Jezus zich aan je op. Dat Hij het levende brood en het levende water is (vrouw bij de put) en dat als je van Hem eet en drinkt, je het eeuwige leven zult ontvangen, deel zult hebben aan Hem.

Alles wat de wereld, lees de vijand, ons biedt, aan vermaak, bevrediging, levensinvulling etc., is maar van tijdelijke aard en vult de leegte niet, die in feite ieder mens heeft vanaf het moment dat we, door de zonde, onze navelstreng met God zijn kwijtgeraakt. Er is maar één iets wat daar in past en echt voldoening geeft: je relatie met de levende God.

En die is dus helemaal gratis, voor niets. Je hoeft alleen maar te komen en Hem aan te nemen. Dan komen de rust en de vrede je leven binnen, zonder inspanning en met een voldoening die zijn weerga niet kent!

Waarom zou je wachten, kom vandaag!

www.gratisgeschenk.nl

2 gedachtes over “Gratis eten en drinken

  1. Niet zeggen als je het al wist, maar precies aansluitend bij het “Dagelijks Woord”, die misschien bekende website, bedankt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.