Pilar of Fire

Leave a comment Standard

Zo was het voortdurend: de wolk bedekte hem en ’s nachts was hij als een verschijning van vuur. Maar als de wolk opgeheven werd van boven de tent, braken de Israëlieten daarna op; en op de plaats waar de wolk bleef rusten, daar sloegen de Israëlieten hun kamp op. Op het bevel van de HEERE braken de Israëlieten op, en op het bevel van de HEERE sloegen zij hun kamp op. Alle dagen waarop de wolk op de tabernakel bleef rusten, bleven zij in hun kamp. — Numeri 9:16-18

Wat moet dat geweldig geweest zijn, geleid worden door een wolkkolom overdag en door een kolom van vuur in de nacht! Ik gebruik de engelse benaming in de titel, omdat we, met onze band, in de jaren tachtig, samengewerkt hebben met de band Pilar of Fire, de eerste Nederlands gospel hardrock band. Ze zagen er ruig uit, maar waren vol van de Heer, en het volume was kneiter hard, maar wat een passie. We staan nog samen op de verzamel LP BOUND (1982)

Maar goed, dat even terzijde. Het was de Kolom, Die aangaf of men bleef of vertrok en waar men heenging. Eigenlijk een symbool voor de aanwezigheid, de tegenwoordigheid van de HERE God, Hemzelf. 

Nog een grappige bijkomstigheid. Ik ben me aan het voorbereiden voor de preek van volgende week. En ik dacht te moeten spreken over Zijn Aanwezigheid, maar ik vraag het altijd aan de Heer en gisteren vroeg ik Zijn bevestiging. Komt vandaag deze tekst, die ik ook wilde gebruiken… God is goed!

Goed, het is dus Zijn Aanwezigheid, Die het volk leidt, toen en nu dus net zo goed. Maar kennen we Zijn Aanwezigheid? Is Hij bij ons als we bidden, of zijn we bij Hem? Zijn Aanwezigheid, geeft je soms kippenvel, laat je schudden en shaken, of Zelfs op de grond vallen.

Zijn Aanwezigheid geeft je rust en vrede, laat je nooit in de steek en is er als je vraagt: Kom, Heilige Geest!

Als we weten dat ons lichaam een tempel is van de Heilige Geest, dan is Hij altijd bij ons. Maar merken we dat ook en leven we daar ook naar?

Hij wil ons aanraken, iedere dag, met zijn tintelende aanwezigheid en ons leiden, door ons heen werken en voelbaar, tastbaar aanwezig zijn.

Nodig jij Hem ook uit vandaag, Zich tastbaar, merkbaar aan je te manifesteren? hij is echt, ontwijfelbaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.