Op die dag

Leave a comment Standard

Op die dag zal men zeggen: Zie, Dit is onze God; wij hebben Hem verwacht, en Hij zal ons verlossen. Dit is de HEERE, wij hebben Hem verwacht, wij zullen ons verheugen en verblijden in Zijn heil. — Jesaja 25:9

De tekst van vandaag is die uit de profetie van Jesaja over de eindtijd. Een tijd waarin de HEERE God zal ingrijpen en verwoestend zal optreden tegen de, tegen Hem en Zijn volk gerichte, gevestigde orde.

En niet zo’n beetje, nee de vijanden van God worden vernietigd en voor altijd verslagen. Jesaja treedt niet zo in details als Daniël en Ezechiel, en later Johannes in het Boek Openbaring, doen. Maar dat het niet mis zal zijn staat vast.

Ons vers begint met “op die dag’, de dag van de overwinning. Dan zullen de mensen zeggen: Zie (je nu wel) dit is onze God. De God, die verlost. We hebben (het van) Hem verwacht en wij zullen ons verheugen, blij zijn, feest vieren in Zijn heil, Zijn (uit)redding.

In deze tijd van de pandemie word je overspoeld met allerlei theorieën over Mondkapjes, en de COVID vaccinatie, dat die het teken van het beest zouden zijn, omdat je, wanneer je die niet draagt of neemt, niet meer kan kopen en kan gaan en staan waar je wilt. Maar je kunt nog zoveel. In ieder geval, zoals ons is opgedragen, bidden voor de overheid!

Wilde theorieën en kreten als van ‘nu is de eindtijd’ etc. vliegen je om de oren. En wat het ergste is, ook Christenen verketteren elkaar weer op de sociale media, als je het daar niet mee eens bent… en de boze lacht. Want hij weet als geen ander, dan dat een koninkrijk, dat tegen zichzelf verdeeld is, geen stand kan houden.

Wel lieve mensen, als dat al allemaal waar zou zijn, waarbij mensen soms van de meest verschrikkelijke dingen beschuldigd worden, dan is er maar één ding wat wij moeten doen, en dat is de strijdbijl tegen elkaar begraven en schouder aan schouder in Zijn wijngaard gaan staan. Want als de oogst ooit groot was, dan is het nu wel. Mensen zijn ontredderd, ontdaan van allerlei zekerheden en vol van angst. En, ik kan het weten, het virus is geen griepje! Als je erdoor getroffen bent heb je lang daarna nog de gevolgen in je lijf.

Maar wij hebben een boodschap voor de wereld, dat Jezus Christus leeft en dat Hij het antwoord is op alle vragen, waar de wereld mee worstelt. En dat Hij Overwinnaar is over dood en hel en dat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leeft! Daar mogen we de mensen mee bemoedigen en we mogen ze tot Hem leiden, opdat de eindtijdoogst, die ook is geprofeteerd, zal worden binnengehaald. Doe je daarmee mee? Kijk dan onderaan dit bericht en meld je aan voor 19 december!

Heer wat een voorrecht, om in liefde te gaan, schouder aan schouder in Uw wijngaard te staan. (Opw. 249 https://youtu.be/euVEoLf8LnA)

——————————————————————————————————————————————————————-
Kom je ook om 19 december naar Rotterdam om getraind te worden in een andere manier van evangeliseren, compleet onder de leiding van de Heilige Geest? Schatzoeken noemen we dat. Bekijk hier hoe anderen het vonden en laat je inspireren!

Meld je hier aan: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-kerst-127609173473
of scan de QR code

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.