Vrede van binnen

Leave a comment Standard

Hij zal staan en hen weiden in de kracht van de HEERE, in de majesteit van de Naam van de HEERE, Zijn God. Zij zullen veilig wonen, want nu zal Hij groot zijn tot aan de einden van de aarde. Hij zal Vrede zijn. — Micha 5:3-4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Micha 5

Wie? De Here Jezus, waarover hier al geprofeteerd wordt. Uit vers 1 wist men koning Herodes te vertellen dat de Verlosser uit Bethlehem zou komen

Wat? Zal staan en hen (het volk) Israël weiden in de kracht van JHWH en de majesteit van Elohim

Waar? Zij zullen veilig wonen, in het beloofde land, Israël

Waarom? Israël is en blijft altijd besloten in Gods plan. Daarom is er ook altijd een strijd tegen het joodse volk, een strijd die van de duivel zelf afkomstig is

Wanneer? Deze profetie is deels vervuld bij de komst en de bediening van de Here Jezus, 2000 jaar geleden, maar zal volledig worden vervuld bij Zijn tweede komst en het 1000 jarig rijk

Waarvoor? Maar reeds nu kunnen wij het eerste van vers 4 ervaren, omdat Zijn verzoenend werk is volbracht. Wanneer we ons aan Hem overgeven als onze Heiland en Verlosser, ervaren we die diepe vrede met God. Hij is dan onze Herder die ons naar stille wateren en grazige weiden brengt (overvloed) en ons door dalen van diepe duisternis leidt.

Waartoe? De tegenstander heeft niet langer grip op ons, omdat hij verslagen is. Wanneer we dat goed beseffen en ervaren dat vrede niet iets om ons heen is, maar van binnen zit, door de Here Jezus, zijn we de gelukkigste mensen op aarde. Laten we dat dan ook uitstralen! (Bedankt Bouwe,voor het plaatje)

Gebed: De wereld is op zoek naar vrede, maar echte vrede is alleen bij U, de Vredevorst te vinden, lieve Here Jezus. Dank U wel, dat ik die diepe vrede heb ervaren en iedere dag weer opnieuw ervaar!

(eerder verschenen op 28 augustus 2014)

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.