Boos worden, boos blijven

Leave a comment Standard

Word boos, maar zondig niet; laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, en geef de duivel geen plaats. Efeze 4:26-17 HSV

Lezen: Efeze 4:20_32

Deze tekst komt weer uit het ‘Gij Geheel Anders’ rijtje. Want we kunnen boos worden en op zich kan dat geen kwaad. Maar wanneer dat gebeurt moeten we niet zondigen en ons door die boosheid laten leiden. De Here Jezus ontstak ook in toorn, toen Hij zag hoe men het Huis van Zijn Vader had laten worden tot een plek waar mensen werden uitgebuit en geld werd afgetroggeld. Hij nam een eind touw en joeg iedereen weg, gooide de tafels om van de geldwisselaars, kortom Hij hield flink huis.

Dus boos worden mag, maar we moeten ons niet door die boosheid laten leiden. We moeten ons ook afvragen waarom we boos worden. Is het terecht of onterecht? Is ons kwaad aangedaan, of heeft men een gevoelige snaar geraakt? Zit er misschien nog iets uit ons verleden, wat nog niet verwerkt is. Als we zijn gaan geloven zijn we, als het goed is, dood. Als we boos worden omdat onze eer geraakt is, zijn we nog niet dood genoeg:-) maar moeten we nog meer sterven aan onszelf.

Maar als we dan boos zijn, mag er geen nachtje over heengaan. Sterker nog, het moet weer goed zijn voordat je gaat slapen. Dat geldt in het normale leven, maar zeker in een huwelijk, bij een man of een vrouw.

Stel, degenen waar je boos op geworden bent sterft die nacht? Dan is er nooit meer een kans om het goed te maken… Moet je toch niet aan denken? De Bijbel is gewoon ook heel praktisch.

We moeten onze boosheid, zelfs ons gelijk niet willen koesteren. Dan bieden we een kans voor de tegenstander om dat eitje uit te broeden en ligt bitterheid op de loer met alle gevolgen van dien.

Mijn moeder zei altijd: ‘kwaad worden is menselijk, kwaad blijven is duivels’. Zoals zo vaak had ze gelijk. Zijn er nog onvereffende rekeningen uit het verleden? Reken er gauw mee af, ook al kost het je misschien je trots en waardigheid, maar als je echt met Christus gestorven bent, moet je die al niet meer hebben…. Geef de duivel ook maar geen centimeter ruimte, ruim het op en reken er mee af. Voor je eigen bestwil en omdat je nu eenmaal Geheel Anders bent!

(Eerder verschenen op 11 januari 2018)

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem da;meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws
——————————————————————————————————————————————————————
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=88B22805C063E0EA!3482&ithint=file%2cdocx&authkey=!AAgr3FistES-VK0 of onze website
https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.