Vergeven

Leave a comment Standard

Welzalig zijn zij van wie de ongerechtigheden vergeven, en van wie de zonden bedekt zijn, welzalig is de man aan wie de Heere de zonde niet toerekent. Romeinen 4:7-8

In deze brief aan de Romeinen citeert Paulus een psalm uit het Oude Testament, Psalm 32. Hij doet dat in de Griekse vorm, de taal waarin het nieuwe testament geschreven is, en gebruikt daarvoor de Septuagint, de vertaling door 70 wijze mannen in het Grieks.

Dat verklaart waarom soms Oudtestamentische teksten in het Nieuwe Testament net even anders zijn, omdat ook die zijn vertaald. En iedere vertaling wijkt toch wat af van het origineel.

Maar de boodschap blijft hetzelfde. Men is gelukkig als God je de ongerechtigheden vergeeft. De HSV vertaalt dit met welzalig, maar dat staat niet in de grondtekst. Het woordje dat gebruikt wordt is makarios en dat betekent gelukkig. Het heeft, in dit geval niet met je redding te maken.

Waarom niet? Omdat onze zonden al vergeven zíjn, op het moment dat Jezus uitriep: ‘het is volbracht’. Toen verzoende Hij God met de wereld en rekende hen hun zonden niet toe! (2Kor.5:19) De enige zonde, die je uit de hemel houdt is die van ongeloof!

Maar je bent gelukkig als God ze bedekt, dat betekent dat Hij niet alleen de zonde niet meer ziet, maar dat ook de gevolgen van de zonde niet meer toegerekend worden. Want zonde brengt niet alleen schuld voort, maar heeft, soms verstrekkende gevolgen. Maar ook daarvoor ging de Here Jezus naar en aan het kruis!

Daarom is het zo belangrijk dat we, van tijd tot tijd, onze zonden belijden, om weer in het reine te komen met God, de Vader, opdat we niet alleen van de zonde, maar ook van de gevolgen ervan vrijkomen.

Wat is het toch een groot wonder, Gods vergevende genade, daar krijg je toch nooit genoeg van?

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws
——————————————————————————————————————————————————————
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=88B22805C063E0EA!3482&ithint=file%2cdocx&authkey=!AAgr3FistES-VK0 of onze website
https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.